Сорти меду [Текст]> // Пасіка. - 2011. - № 9. - С. 21-22 Рубрики: Бджільництво--Пасіки--Мед Кл.слова (ненормовані): присадибне бджільництво -- продукти бджільництва -- липовий мед -- малиновий мед -- кам'яний мед -- гречаний мед -- падевий мед Анотація: Відомо багато десятків сортів бджолиного меду, що розрізняються рядом ознак. Серед цих ознак основні - флористична, регіональна і технологічна. Сорт меду визначається також ароматністю. Більшість сортів натурального меду має чудові смакові властивості. Наведено коротку характеристику деяких з них. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Форіс, П. П. Який зимівник кращий? [Текст] / П. П. Форіс> // Пасіка. - 2011. - № 12. - С. 17-19 : ілюстр. Рубрики: Бджільництво--Бджоли--Догляд Кл.слова (ненормовані): стаціонарний зимівник -- підземний зимівник -- падевий мед Анотація: Бджоляр, який ще не вирішив, де зимуватиме його пасіка, нехай зробить так, як колега автора статті, бджоляр-аматор М. Ф. Ясаков і, до речі, не шкодуватиме: його бджоли кожного разу із зимівлі виходять здоровими, швидко нарощують силу сім'ї, і, що радісно, кліщ вароа - ця загроза сучасного бджільництва - в умовах такої зимівлі майже не розмножується. Мабуть, тому, що у вуликах немає надлишку вологи, завжди свіже повітря, немає зайвого тепла, як, скажімо, у бджіл, зимуючих у підвалі. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Приймак , Г. М. Поповнення кормових запасів [Текст] : поради до часу / Г.М.Приймак> // Пасіка. - 2015. - № 8. - С. 6-9 : табл. Рубрики: Бджільництво--Пасічництво--Зимівля бджіл Кл.слова (ненормовані): стільники -- падевий мед -- гніздо бджіл -- інвертований цукор -- білковий корм -- мінеральні добавки -- медвяна роса Анотація: Про підготовку пасіки до зимівлі, коли слід поповнювати кормові запаси бджіл на зиму, які запаси створювати і інші поради як підготувати бджіл до зими. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Білай, Д. В. Різні види меду та їхні корисні властивості [Текст] : солодкий. поживний. цілющий / Д.В.Білай> // Пасіка. - 2015. - № 10. - С. 19-21 : фот. Рубрики: Бджільництво--Мед--Властивості Кл.слова (ненормовані): монофлорний -- поліфлорний -- падевий мед Анотація: Подаєтья аналіз декількох видів меду. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Цікава, В. Тля, мурахи і бджоли [Текст] / В. Цікава, М. Романченко, Ю. Санін> // Пасіка. - 2020. - № 7. - С. 13-14 : іл. Рубрики: Бджільництво--Рослини--Шкідники Кл.слова (ненормовані): попелиці -- падевий мед -- падь тваринного походження -- падь рослинного походження Анотація: Мурах і попелиць поєднують симбіотичні відносини, це означає, що вони мають взаємну вигоду від їх робочих відносин. Попелиця виробляє солодку їжу для мурах, в обмін, мурахи піклуються і захищають попелиць від хижаків і паразитів. У період несприятливих умов навколишньогосередовища і частих дощів при слабкому виділенні квіткового нектару, бджоли можуть також використовувати солодкі виділення рослин і комах. Прийнято вважати, що рідкі солодкі екскременти різних сисних комах (попелиць, мідяниці, червців, листоблішок) називаються паддю тваринного походження. Наявність отруйних речовин в цих солодких продуктах виділення життєдіяльності попелиць може викликати токсикоз і розлад системи травлення і системи виведення медоносних бджіл. Падевий мед зазвичай темного кольору, в порівнянні з квітковим має має більш слабкий аромат. За смаковими якостями падевий мед переважно не відрізняється від квіткового, але може бути неприємним гіркуватим або кислуватим. Дод.точки доступу: Романченко, М.; Санін, Ю. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Лазарєва, Л. М. Падевий мед та його властивості [Текст] / Л. М. Лазарєва, Л. І. Штангрет, О. С. Коваль> // Пасіка. - 2021. - № 6. - С. 20-22 Рубрики: Мед--Сорти--Властивості Кл.слова (ненормовані): падевий мед -- падь -- властивості падевого меду Анотація: Натуральний мед ділять на квітковий, падевий і змішаний. Квітковий мед бджоли продукують у результаті збору і переробки нектару з медоносних рослин. Падевий мед розрізняють за назвами рослин-господарів: мед з ялини, ялиці, модрини, сосни, клена, сливи, дуба і т. ін. За кордоном падевий мед називають лісовим медом і високо цінують. Змішани й мед складається з квіткового та падевого медів. Дод.точки доступу: Штангрет, Л. І.; Коваль, О. С. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |