Борисенко, Валентина. Обрядове печиво в українській традиційній культурі [Текст] / Валентина Борисенко> // Народна творчість та етнографія. - 2011. - № 4. - С. 13-21 : ілюстр. - Бібліогр.: с. 21 Рубрики: Традиції--Обряди--Хліб--Україна Кл.слова (ненормовані): українці -- обрядовий хліб -- звичаї -- символіка -- коровай Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1) |
Шаповал, Л. І. Весільне печиво в Опішні наприкінці XX - на початку XXI століття / Л. І. Шаповал> // Народна творчість та етнологія. - 2011. - № 6. - С. 57-61 : вкл. л. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Весільні обряди--Печиво--Опішня, селище (Пл Зіньківський р-н) Кл.слова (ненормовані): весілля -- печиво -- хліб -- коровай -- коровайниця -- пироги -- шишки -- медяники -- піч -- обрядовість -- прикраси Анотація: У статті висвітлено один з елементів народного харчування, а саме – обрядовий хліб на весіллі наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. Зі слів коровайниці з Опішні (Полтавщина) Катерини Порскало записано рецепти випічки обрядового весільного печива: короваю, медяників, шишок, пирогів, весільної хлібини. Авторка наголошує на глибокому символічному змісті прикрас: хлібного колосся, хлібних зерен, барвінку, копійок, жита. Увагу акцентовано на обмеженнях, правилах під час виготовлення весільного хліба серед коровайниць та членів родини, у якій відбуватиметься весілля. Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1) |
Кобальчинська, Романа. Українське обрядове печиво / Р. Кобальчинська> // Наша Берегиня. - 2012. - № 4. - 2-5. - (Вкладка: Українська народна випічка) : фото Рубрики: Кулінарія--Випічка Кл.слова (ненормовані): печиво Анотація: Дана стаття містить рецепти Романи Кобальчинської обрядових пряників. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Калюжна, Н. Як одна родина [Текст] / Наталія Калюжна> // Носівські вісті. - 2014. - 23 серп. (№ 34) . - С. 3 Рубрики: Кондитерські підприємства--Носівка, місто Чернігівської області Кл.слова (ненормовані): печиво Анотація: Носівська кондитерська фабрика "Десна" виготовляє вівсяне печиво. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Страви з медом до святкового столу [Текст] : солодкий, поживний, цілющий> // Пасіка. - 2015. - № 12. - С. 18-20. - Зміст: Медові пряники ; Пасічницькі пряники ; Медовий торт ; Медовик ; Медовий кекс ; Медові кульки з горіхами ; Бабка сирна з горіхами на меду ; Медовик у сметані ; Медове печиво ; Яблучний пиріг ; Тушковане м'ясо з медом ; Відбивні зі свинини з медом ; Смажена квасоля з медом ; Гречана каша з медом ; Квашені яблука в медовому сиропі ; Гарбуз з яблуками та медом ; Напій з шипшини та меду ; Напій "Бджілка" ; Як приготувати медовуху? ; Медова горілка . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Кулінарія--Мед--Страви Кл.слова (ненормовані): пряники -- кулінарні рецепти з медом -- пиріг -- печиво -- напої з медом -- медовуха Анотація: Ось і Новий рік на порозі а там - і Різдвяні свята. Якщо ви не обрали, що приготувати, вам стануть у нагоді рецепти з книги Григорія Михайловича Приймака "Енциклопедичний довідник з бджільництва". Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Бех, К. Весільне печиво: традиційне обдарування та нові практики частування [Текст] / К. Бех> // Народна творчість та етнологія. - 2016. - № 5. - С. 90-95. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Весільні обряди--Печиво Кл.слова (ненормовані): Обрядове печиво -- Всесільний торт Анотація: У статті проаналізовано використання традиційного обрядового печива, простежено трансформації обдарування й частування випічкою гостей, репрезентовано нові тенденції та форми весільного почастунку. Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1) |
Випічка з медом: смачно і корисно [Текст]> // Пасіка. - 2018. - № 7. - С. 21-22 : ілюстр. Рубрики: Мед--Кулінарія--Рецепти Кл.слова (ненормовані): печиво "Золотий вулик" -- пиріг з яблуками та медом -- медово-сирний торт Анотація: Запропоновано класичні варіанти рецептів випічки з медом. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Божок , С. Носівське печиво смакують за кордоном [Текст] / Сніжана Божок> // Чернігівщина: новини і оголошення. - 2017. - 11 трав. (№ 19). - С. 8 Рубрики: Кондитерські підприємства--Чернігівська область (Україна) Кл.слова (ненормовані): кондитерська фабрика "Десна" -- експорт Анотація: Продукція Носівської кондитерської фабрики "Десна" припало до душі німцям та молдованам. На черзі Литва, Латвія, Естонія, Польща, Ізраїль. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Коваленко, Наталія Перше печиво власноруч : вступне кулінарне заняття для дітей різновікової групи [Текст] / Наталія Коваленко> // Дошкільне виховання. - 2018. - № 9. - С. 30-32 Рубрики: Дошкільна педагогіка--Організація занять Кл.слова (ненормовані): трудове виховання -- пальчикова гра -- робота з тістом -- виготовлення печива Анотація: Подано розробку заняття для дітей різновікових груп, мета якого - викликати у малят інтерес до кулінарної творчості; закріпити за процесом приготування їжі емоцію задоволення; сприяти конструктивній, дружній взаємодії між дітьми; створити простір для відновлення їхніх життєвих сил; шляхом практичних дій закріпити знання про борошно, процес виготовлення тіста. Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВА (1) |
Шевчук, Олександра. До кожного свята свої хлібенята : робота з їстівним тістом у початкових класах: цікаво, екологічно, патріотично / Олександра Шевчук> // Початкова школа. - 2018. - № 6. - С. 40-42. - Бібліогр.: 2 назви. Рубрики: Трудове навчання--Робота з тістом Кл.слова (ненормовані): трудове навчання -- вироби із тіста -- тісто -- ліплення з тіста -- робота з їстівним тістом -- печиво -- українське традиційне печиво -- початкова школа Анотація: У статті розповідається про технології ліплення з їстівного тіста традиційної обрядової випічки на уроках трудового навчання в початкових класах. Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВА (1) |
Буяльська, Наталія. Використання продуктів переробки цикорію коренеплідного в технології виробництва борошняних кондитерських виробів [Текст] / Наталія Буяльська, Юлія Ткаченко, Наталія Денисова> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 2. - С. 196-203 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 201
Переробка продукції--Цикорій Кл.слова (ненормовані): інсулін -- пісочне тісто -- печиво Анотація: У статті доведено доцільність використання порошку цикорію для розроблення нових сортів борошняних кондитерських виробів із підвищеною харчовою цінністю, які рекомендовані як для масового споживання, так і як продукти функціонального харчування. Дод.точки доступу: Ткаченко, Юлія; Денисова, Наталія Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Коваленко, Наталія. З колосочків власноруч ми зробим печиво пахуче [Текст] / Наталія Коваленко> // Палітра педагога. - 2019. - № 4. - С. 22-24 : фот. Рубрики: Дошкільне виховання--Ігрові методи навчання Кулінарія--Випічка Трудове виховання--Дошкільні навчальні заклади Кл.слова (ненормовані): дошкільники -- кулінарні заняття -- приготування їжі Анотація: Кулінарне заняття для дітей різновікової групи. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Корень, Наталія. І хліб, і сир, печиво і шоколад. [Текст] / Наталія Корень> // Голос Присеймів'я. - 2017. - 22 квіт. (№ 16). - С. 1 : фот. Рубрики: Сільськогосподарські підприємства--Харчові продукти--Екологічні інновації--Чернігівська область (Україна) Піски, село Бахмацького р-ну Кл.слова (ненормовані): натуральні продукти -- екологічно чисті продукти Анотація: ПСП "Пісківське" спеціалізується на виробництві екологічно чистих і натуральних продуктах харчування під маркою "Щедра фермерська родина". Дод.точки доступу: Колоша, Валерій (сільгосппідприємець, керівник ПСП "Пісківське") \про нього\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Миколенко, Світлана. Дослідження впливу амарантового та льняного борошна на якість печива [Текст] / Світлана Миколенко, Андрій Захаренко> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2020. - № 1. - С. 228-240 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 236-237
Кл.слова (ненормовані): амінокислотний склад -- здобне печиво -- зерна амаранту Дод.точки доступу: Захаренко, Андрій Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Назаренко, Поліна. Імбирні пряники менянки Оксани Гапон - хобі, що приносить задоволення [Текст] / Поліна Назаренко> // Наше слово. - 2021. - 22 січ. (№ 4). - С. 1,6 : фот. Рубрики: Борошняні кондитерські вироби--Печиво--Чернігівська область (Україна) Мена, місто--Чернігівська область (Україна) Анотація: Рецепт імбірних пряників на паленому цукрі додається. Дод.точки доступу: Гапон, Оксана (лаборант, технолог Менського сирзаводу) \про неї\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |