Фадеев, Л. В.
    Пивоваренный ячмень - новые возможности [Текст] / Л. В. Фадеев // Насінництво. - 2013. - № 5. - С. 8-11 : ил.
Рубрики: Насінництво
   Пивоварне виробництво

   Технологія виробництва

Кл.слова (ненормовані):
пивоварний ячмінь -- солод -- нові можливості

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Макаренко, Валерій.
    Ячмінь - солод - пиво: тенденції розвитку [Текст] / В.Макаренко // Агроперспектива. - 2015. - № 8. - С. 76-83 : фот., табл.
Рубрики: Пивоваріння--Хміль--Розвиток і перспективи
Кл.слова (ненормовані):
пивоваріння -- хміль
Анотація: Глобальна пивоварна промисловість - галузь світової економіки зі швидким оборотом капіталу, з порівняно низькою фондоємністю та капіталоємністю, тобто за своєю природою та логікою розвитку - це значне потенційне джерело капіталотворення, джерело накопичення капіталу.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Эбиэнфа, П. Д.
    Интенсификация процесса обжарки солода [Текст] / П. Д. Эбиэнфа, В. Я. Груданова, В. М. Поздняков // Наукові праці національного університету харчових технологій. - 2015. - Том 21 № 5. - С. 141-150 : рис., табл. - Библиогр.: с.149
Рубрики: Пивоварне виробництво
Кл.слова (ненормовані):
карамельний солод -- пиво -- обжарювання зерен


Дод.точки доступу:
Груданова, В. Я.; Поздняков, В. М.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Піддубний, В.
    Аналіз проблем процесів пророщування ячменю / В. Піддубний // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 12. - С. 14-17
Рубрики: Солод--Технологія виробництва
   Пивоваріння--Солод--Технологія

Анотація: Процес пророщування ячменю, незалежно від типу солодовні, потребує кондиціювання повітря, оскільки це екзотермічний процес.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Піддубний, В.
    Технічне забезпечення апаратів для замочування ячменю у виробництві солоду / В. Піддубний // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 10. - С. 14-16 : Схема
Рубрики: Солод--Технологія виробництва
Анотація: Солодом вважають заздалегідь замочене й проросле в штучних умовах зерно, збагачене активними ферментами. Дається схема аерації замочного чана.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Неретін, І.
    Універсальний апарат для виробництва солоду дає змогу одержувати якісний житній ферментований солод / І. Неретін // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 10. - С. 18-19
Рубрики: Солод--Технологія виробництва


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Домарецький, В.
    Інноваційна технологія солоду з тритікале : дає змогу використовувати важливу сільськогосподарську культуру для виготовлення ряду цінних продуктів / В. Домарецький // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 5. - С. 22-23
Рубрики: Пивоваріння--Солод--Технологія


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Підлісний, В.
    Фізико-хімічні явища в масообміні при зволоженні зерна / В. Підлісний // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 1. - С. 18-19
Рубрики: Пивоваріння--Солод--Технологія
   Пивна промисловість України--Ячмінь--Замочування зерна

Анотація: Виробництво солоду для пивоварної галузі розвивалося разом з технологією виготовлення пива. Однак основні положення технології витримуються й передбачають серед основних операцій заготівлю й зберігання ячменю, миття та замочування зерна, його пророщування, сушіння, відокремлення ростків та витримування до безпосереднього використання.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Мамчур, Наталия.
    Анатомия пива. Тайны мастеров [Текст] / Н. Мамчур ; фото Анатолий Бойко // Сегодня. - 2017. - 14 июля (№ 125). - С. 22-23 : ил. - Зміст: Пивные анализы и дегустаторы ; Секреты пивоваров и мифы потребителей ; Квас, сидр и сладкое пиво
Рубрики: Бродильні виробництва--київ, місто (Україна)
   Пивна промисловість України--Пивоварне виробництво--Пиво

   Пивоваріння--Солод--Технологія

Кл.слова (ненормовані):
солод світлий -- виробничий цех -- цех розливу -- лабораторія
Анотація: Основные составляющие пива - вода, солод, хмель и дрожжи. А процес изготовления занимает около 17-18 дней. Может ли пиво быть "зелёным", зачем нужна "комната старения" и как в этом напитке появляется и исчезает алкоголь?


Дод.точки доступу:
Бойко, Анатолий \фото.\; \про нього\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Крючков, Олександр.
    Холод, солод, вода і . совість. Пиво з міста Бердичева Житомирської області підкорює дедалі нові ринки [Текст] / О. Крючков ; фото Володимира Заїки // Урядовий кур'єр. - 2017. - 17 листоп. (№ 217). - С. 6 : фот.
Рубрики: Пивна промисловість України--Пивоварне виробництво--Пиво--Досвід роботи--Бердичів, місто--Житомирська область (Україна)


Дод.точки доступу:
Заїка, Володимир \фото.\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Ткачівський, Ярослав.
    Солод недремних ночей, або Нас усіх нехай любов єднає [Текст] : [вірші] / Ярослав Ткачівський // Літературна Україна. - 2018. - 16 серп. (№ 29). - С. 12 : портр.
Рубрики: Художня література--Поезія
Анотація: Відповідальний секретар Івано-Франківської обласної письменницької організації НСПУ . Я. Ткачівський - головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», секретар НСПУ і член правління Національної спілки письменників України. Автор близько 40 поетичних та прозових книжок, а також восьми збірників пісень і романсів. Лауреат багатьох літературних премій.


Дод.точки доступу:
Ткачівський, Ярослав Васильович (поет і прозаїк, поет-пісняр і гуморист, сатирик і журналіст ; 14.08.1957) \про нього\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Кузіна, В. Ю.
    Якість як ключовий показник ефективності виробництва ячменю пивоварного призначення [Текст] / В. Ю. Кузіна // Економіка АПК. - 2020. - № 12. - С. 103-111 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Пивоварна промисловість--Сировинна база--Ячмінь
Кл.слова (ненормовані):
пивоварна якість -- ячмінь -- солод -- галузь -- управління -- ефективність -- ціна
Анотація: Мета статті - узагальнити теоретичні основи з формування пивоварної якості в зерні та практичний досвід господарств із вирощування ячменю та запропонувати рекомендації щодо шляхів поліпшення якості зернопродукції як ключового показника ефективності виробництва ячменю пивоварного призначення. Висновки щодо необхідності однозначного адекватного сприйняття ролі та проблем якості ринкоформуючими інституціями та рекомендації шляхів підвищення ефективності виробництва пивоварного ячменю за рахунок поліпшення його якості сприятимуть досягненню балансу виробничо-комерційних відносин між спорідненими підприємствами аграрної сфери і солодових корпорацій та сталому розвитку цього напрямку виробничої діяльності.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)