Чикун, Надія. Новий підхід до створення інтегрованих програм та викладання хімічних дисциплін [Текст] / Надія Чикун> // Вища школа. - 2011. - № 2. - С. 63-71 Рубрики: Вища освіта--Хімічна Кл.слова (ненормовані): модернізація освіти -- професійна спрямованість -- інноваційні педагогічні технології -- харчові добавки Анотація: Розглядається концепція інтегрованого курсу "Харчова хімія" для студентів напряму підготовки "Готольно-ресторанна справа" ВНЗ, програма та робоча програма, методичне забезпечення і сучасні інноваційні технології ефективного впровадження розробленого курсу. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Сластін, Владислав. Літера Е - чи їстівна? Продукти з дозволеними для використання барвниками, консервантами, поліпшувачами смаку і запаху їжте, але знайте міру [Текст] / Владислав Сластін ; інтерв'ю вела Тетяна Зінченко > // Україна молода. - 2012. - 9 лют.(№ 21). - С. 11 Рубрики: Продукти харчування--Якість Гігієна харчування Україна Кл.слова (ненормовані): напівфабрикати -- харчові добавки -- натуральні продукти -- шкідливі барвники -- аскорбінова кислота -- замінники цукру Дод.точки доступу: Зінченко, Тетяна \інтерв'ю.\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1) |
Катаєва , С. Є. Безпечність застосування синтетичних добавок у харчових продуктах для дітей / С.Є. Катаєва > // Безпека життєдіяльності. - 2012. - № 8. - С. 35-40 : табл. Рубрики: Безпека життєдіяльності--Охорона здоров'я населення Кл.слова (ненормовані): хімічна промисловість -- харчові добавки -- харчова промисловість Анотація: В статті йдеться про безпечність застосування синтетичних добавок у харчових продуктах і зокрема в продуктах для дітей. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Потапова, Лилия. "Халяль": взгляд на правильное питание [Текст] / Л. Потапова > // Ефективне птахівництво. - 2013. - № 3. - С. 10-11 Рубрики: Тваринництво--Птахівництво--М'ясні продукти Здоровий спосіб життя--Харчування--Харчові продукти Кл.слова (ненормовані): харчові добавки -- релігії -- правильне харчування Анотація: Правильное питание - залог здоровья, силы и красоты человека. Однако многие из нас недопонимают, как пренебрегают своим здоровьем. С точки зрения религии еда подразделяется на разрешенную, запрещенную и нежелательную. В арабском языке этим значениям соответствуют термины: халяль, харам, макрух. Разрешенным (халяль) считается употребление в пищу мяса домашних животных и птиц. Мясо хищных животных, имеющих клыки, строго запрещено (харам). в чем же преимущество продукции "Халяль"? Для приготовления халяль-продуктов отбирают совершенно здоровых животных, которых выращивают в экологически благоприятных регионах. Также одним из главных преимуществ халяльного мяса является то, что оно не содержит "гормонов страха" из-за соблюдения обряда забоя. И в состав мясопродуктов "Халяль" не входит свинина, так как она непомерно жирная и токсичная содержанием вещества - сианделина, которое оказывает стимулирующее действие на процесс старения клетки человека. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Обережно - харчові продукти! [Текст]> // Участковый врач. - 2016. - № 6. - С. 11-15 Рубрики: Харчові продукти Кл.слова (ненормовані): харчування -- трансжири -- харчові добавки Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Можно ли давать младенцу пищевые добавки? [Текст]> // Целитель. - 2017. - № 2. - С. 6-8 . - ISSN 1996-5540 Рубрики: Педіатрія--Харчування Кл.слова (ненормовані): харчові добавки -- соки -- харчування немовлят Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВА (1) |
Дорохович, Вікторія. Зменшення глікемічності та калорійності пряників шляхом застосування цукрозамінників мальтитола та ізомальтитола [Текст] / Вікторія Дорохович, Анна Донець> // Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 189-194 : табл. - Бібліогр.: с. 201
Кл.слова (ненормовані): цукровий діабет -- харчові добавки -- фруктоза Анотація: Впровадження у виробництво розроблених пряників дозволить розширити асортимент борошняних кондитерських виробів, які зможуть споживати хворі на цукровий діабет. Дод.точки доступу: Донець, Анна Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Білай, Д. В. Консерванти - міфи та правда. або "Е" - від а до я [Текст] / Д. В. Білай> // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 5. - С. 7-8 : фот. Рубрики: Харчові домішки--Консерванти Кл.слова (ненормовані): харчові добавки -- законодавство -- виробництво -- хімічні сполуки -- антибіотики і консерванти синтетичного походження -- Е200-Е299 -- ефективність -- інгібітори розвитку мікроорганізмів "псування" -- дифеніл, ортофенілфенол, ортофенілфенолят -- нізін -- парабени -- бензоат натрію -- фосфати Анотація: Донині рівень контролю на підприємствах за кількісним унесенням харчових добавок (зокрема консервантів) - неналежний. Вживання більшості харчових продуктів з прилавків магазинів на сьогодні є небезпечним для здоров'я людини. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Бабаєва, Лариса Проєкт дня: "Продукти харчування, що вбивають інтелект" (Ділова гра для дітей середнього та старшого шкільного віку) [Текст] / Лариса Бабаєва> // Безпека життєдіяльності. - 2021. - № 9. - С. 13-15 Рубрики: Валеологія--Гігієна харчування Кл.слова (ненормовані): ділові ігри -- харчові добавки Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |