Чикун, Надія.
    Новий підхід до створення інтегрованих програм та викладання хімічних дисциплін [Текст] / Надія Чикун // Вища школа. - 2011. - № 2. - С. 63-71
Рубрики: Вища освіта--Хімічна
Кл.слова (ненормовані):
модернізація освіти -- професійна спрямованість -- інноваційні педагогічні технології -- харчові добавки
Анотація: Розглядається концепція інтегрованого курсу "Харчова хімія" для студентів напряму підготовки "Готольно-ресторанна справа" ВНЗ, програма та робоча програма, методичне забезпечення і сучасні інноваційні технології ефективного впровадження розробленого курсу.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Сластін, Владислав.
    Літера Е - чи їстівна? Продукти з дозволеними для використання барвниками, консервантами, поліпшувачами смаку і запаху їжте, але знайте міру [Текст] / Владислав Сластін ; інтерв'ю вела Тетяна Зінченко // Україна молода. - 2012. - 9 лют.(№ 21). - С. 11
ББК 51.23
Рубрики: Продукти харчування--Якість
   Гігієна харчування

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
напівфабрикати -- харчові добавки -- натуральні продукти -- шкідливі барвники -- аскорбінова кислота -- замінники цукру


Дод.точки доступу:
Зінченко, Тетяна \інтерв'ю.\
Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1)
Вільні: ВМ (1)





    Катаєва , С. Є.
    Безпечність застосування синтетичних добавок у харчових продуктах для дітей / С.Є. Катаєва // Безпека життєдіяльності. - 2012. - № 8. - С. 35-40 : табл.
ББК 5 + 74.202.4
Рубрики: Безпека життєдіяльності--Охорона здоров'я населення
Кл.слова (ненормовані):
хімічна промисловість -- харчові добавки -- харчова промисловість
Анотація: В статті йдеться про безпечність застосування синтетичних добавок у харчових продуктах і зокрема в продуктах для дітей.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Потапова, Лилия.
    "Халяль": взгляд на правильное питание [Текст] / Л. Потапова // Ефективне птахівництво. - 2013. - № 3. - С. 10-11
Рубрики: Тваринництво--Птахівництво--М'ясні продукти
   Здоровий спосіб життя--Харчування--Харчові продукти

Кл.слова (ненормовані):
харчові добавки -- релігії -- правильне харчування
Анотація: Правильное питание - залог здоровья, силы и красоты человека. Однако многие из нас недопонимают, как пренебрегают своим здоровьем. С точки зрения религии еда подразделяется на разрешенную, запрещенную и нежелательную. В арабском языке этим значениям соответствуют термины: халяль, харам, макрух. Разрешенным (халяль) считается употребление в пищу мяса домашних животных и птиц. Мясо хищных животных, имеющих клыки, строго запрещено (харам). в чем же преимущество продукции "Халяль"? Для приготовления халяль-продуктов отбирают совершенно здоровых животных, которых выращивают в экологически благоприятных регионах. Также одним из главных преимуществ халяльного мяса является то, что оно не содержит "гормонов страха" из-за соблюдения обряда забоя. И в состав мясопродуктов "Халяль" не входит свинина, так как она непомерно жирная и токсичная содержанием вещества - сианделина, которое оказывает стимулирующее действие на процесс старения клетки человека.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Обережно - харчові продукти! [Текст] // Участковый врач. - 2016. - № 6. - С. 11-15
Рубрики: Харчові продукти
Кл.слова (ненормовані):
харчування -- трансжири -- харчові добавки


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





   
    Можно ли давать младенцу пищевые добавки? [Текст] // Целитель. - 2017. - № 2. - С. 6-8 . - ISSN 1996-5540
Рубрики: Педіатрія--Харчування
Кл.слова (ненормовані):
харчові добавки -- соки -- харчування немовлят


Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВА (1)
Вільні: ВДГН (1), ВА (1)





    Дорохович, Вікторія.
    Зменшення глікемічності та калорійності пряників шляхом застосування цукрозамінників мальтитола та ізомальтитола [Текст] / Вікторія Дорохович, Анна Донець // Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 189-194 : табл. - Бібліогр.: с. 201
УДК
Рубрики: Кондитерські вироби--Цукрозамінники
Кл.слова (ненормовані):
цукровий діабет -- харчові добавки -- фруктоза
Анотація: Впровадження у виробництво розроблених пряників дозволить розширити асортимент борошняних кондитерських виробів, які зможуть споживати хворі на цукровий діабет.


Дод.точки доступу:
Донець, Анна

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Білай, Д. В.
    Консерванти - міфи та правда. або "Е" - від а до я [Текст] / Д. В. Білай // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 5. - С. 7-8 : фот.
Рубрики: Харчові домішки--Консерванти
Кл.слова (ненормовані):
харчові добавки -- законодавство -- виробництво -- хімічні сполуки -- антибіотики і консерванти синтетичного походження -- Е200-Е299 -- ефективність -- інгібітори розвитку мікроорганізмів "псування" -- дифеніл, ортофенілфенол, ортофенілфенолят -- нізін -- парабени -- бензоат натрію -- фосфати
Анотація: Донині рівень контролю на підприємствах за кількісним унесенням харчових добавок (зокрема консервантів) - неналежний. Вживання більшості харчових продуктів з прилавків магазинів на сьогодні є небезпечним для здоров'я людини.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Бабаєва, Лариса
    Проєкт дня: "Продукти харчування, що вбивають інтелект" (Ділова гра для дітей середнього та старшого шкільного віку) [Текст] / Лариса Бабаєва // Безпека життєдіяльності. - 2021. - № 9. - С. 13-15
Рубрики: Валеологія--Гігієна харчування
Кл.слова (ненормовані):
ділові ігри -- харчові добавки


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)