Дослідження компонентного складу та антиоксидантних властивостей екстрату продукту переробки томата [Текст] / В. Воробйова [та ін.]> // Технічні науки та технології. - 2021. - № 1. - С. 145-151 : рис., табл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Помідори--Харчова промисловість--Переробка Кл.слова (ненормовані): екстракція -- жмих томата -- холін хлорид-молочна кислота -- поліфенольні сполуки Анотація: Отримано та досліджено компонентний склад та антирадикальні/антиоксидантні властивості екстракту жмиху томату, отриманого при екстракції низькотемпературним евтектичним розчинником холін хлорид-молочна кислота. За допомогою ВЕРХ та спектрофотометричних методів досліджень визначений якісний та кількісний склад фенольних сполук та флавоноїдів у екстракті. Показано, що отриманий екстрат має відносно високу антиралькальну/антиоксидантну активність. Дод.точки доступу: Воробйова, Вікторія; Скіба, Маргарита; Трус, Інна; Кирій, Світлана; Сіренко, Світлана Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |