Яремчук, О.
    Продукти життєдіяльності лактуючих корів та їх подальше використання [Текст] / О. Яремчук // Тваринництво України. - 2011. - № 10. - С. 10-14 : табл. - Бібліогр.: с. 14
Рубрики: Тваринництво--Скотарство--Корови
   Біогази--Виробництво

   Органічні добрива

Кл.слова (ненормовані):
екскременти -- гнойові стоки -- хімічний склад -- антибіотики -- гормони -- сульфаніламідні препарати
Анотація: Встановлено, що гнойові стоки із екскрементів за вмістом сухої речовини, органічних сполук та неорганічних компонентів є хорошим біосубстратом для виробництва біогазу та органічних добрив. Екскременти корів та гнойових містять ряд антибіотиків, сульфаніламідних препаратів, ангельмінтиків та гормональних сполук.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Колесниченко, А. М.
    Фігурний келих із Пантікапея та розповсюдження дутого у форму скла у Північному Надчорномор'ї в І - середині ІІ ст. [Текст] / А. М. Колесниченко, А. С. Островерхов // Археологія. - 2012. - № 2. - С. 13-26. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 63.4
Рубрики: Археологія--Історія виробництва
   Археологія--Римська доба

Кл.слова (ненормовані):
Північне Надчорномор'я -- римська доба -- скляний посуд -- технологія виготовлення -- хімічний склад -- призначення -- семантика
Анотація: На широкому історико-археологічному тлі розглянуто походження, призначення та технологію виготовлення видутого у форму скляного посуду І - початку ІІ ст., що побутував на північнопричорноморських теренах.


Дод.точки доступу:
Островерхов, А. С.

Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВКр (1)
Вільні: ВДГН (1), ВКр (1)





    Вершиніна, І. В.
    Світовий океан. Склад та властивості води [Текст] / І. В. Вершиніна // Все для вчителя. - 2013. - № 6. - С. 21-29
ББК 74.262.4
Рубрики: Хімія--Методика викладання--Загальноосвітні навчальні заклади
Кл.слова (ненормовані):
властивості води -- атомна маса -- хімічний склад


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Маевская, Т.
    Оценка качества культивированного мелкого карпа Cyprinus carpio [Текст] / Т. Маевская, А. Виннов // Тваринництво України. - 2013. - № 9. - С. 20-24 : табл. - Библиогр.: с. 24
Рубрики: Рибництво--Коропи
   Наукові дослідження

Кл.слова (ненормовані):
м'язова тканина -- хімічний склад -- енергетична цінність -- амінокислотний скор
Анотація: Вивчені розмірно-масові характеристики коропа звичайного. Представлені результати досліджень загального хімічного складу м'язової тканини коропа культивованого і природних популяцій. Виявлено відмінності в досліджуваних показниках цих риб. Досліджено фракційний склад білків сировини. Запропоновано дані амінокислотного складу білків і жирнокислотного складу ліпідів. Встановлено, що білки м'язової тканини коропа містять всі незамінні амінокислоти і є повноцінними. Жирнокислотний склад не відповідає еталонному співвідношенню жирних кислот ліпідів. Подано результати оцінювання біологічної цінності білків коропа звичайного.


Дод.точки доступу:
Виннов, А.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Слободянюк, Н.
    Вплив умов годівлі на якість яєць перепелів [Текст] / Н. Слободянюк // Тваринництво України. - 2013. - № 9. - С. 33-36 : табл. - Бібліогр.: с. 36
Рубрики: Птахівництво
   Перепели

   Яйця

Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад -- комбікорм -- енергія -- протеїн
Анотація: Проаналізовано показники якості яєць перепелів породи Японський перепел під впливом згодовування комбікормів із різною енергетичною та протеїновою цінністю. Установлено характер зв'язку між рівнями енергетичного живлення перепелів та показниками морфологічного і хімічного складу яєць.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Лейбіна, Т. І.
    Використання поліпшуючої кормової добавки [Текст] / Т. І. Лейбіна // Тваринництво України. - 2013. - № 11. - С. 26-29 : табл. - Бібліогр.: с. 29
Рубрики: Тваринництво
   Велика рогата худоба

   Корми

Кл.слова (ненормовані):
фазова відгодівля бугайців -- ароматична кормова добавка -- хімічний склад -- дегустаційна оцінка -- яловичина
Анотація: Інтенсивна фазова відгодівля бугайців за включення до раціонів ароматичної кормової добавки забезпечує одержання якісної яловичини з високим вмістом сухої речовини, у якій питома вага білка становить 18,8-19,3 %, а жиру - 13,3-13,7 %. Доведено відсутність негативного впливу цієї добавки на дегустаційні показники м'ясної сировини за її введення в кормосуміш разом з преміксом у складі комбікорму.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Островерхов, А. С.
    "Єгипетські фаянси" в Скіфії та їх місце в системі подібних старожитностей Східної Європи (досвід комплексного аналізу) [Текст] / А. С. Островерхов // Археологія : науковий журнал з проблем археології та давньої історії. - 2014. - № 1. - С. 41-60 : рис. - Бібліогр.: с. 57-59 . - ISSN 0235-3490
ББК 63.4(4Укр)
Рубрики: Археологія--Доба раннього заліза--Скіфи
Кл.слова (ненормовані):
єгипетський фаянс -- Скіфія -- античні міста Північного Понту -- прикраси -- амулет -- хімічний склад -- технологія виготовлення
Анотація: На широкому історико-археологічному тлі розглядаються питання походження та технології виготовлення "фаянсових" прикрас, що побутували в Скіфії та античних містах Північного Причорномор’я в УІ-ІІІ ст. до н.е.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




   
    Особенности состава мяса птицы механической обвалки [Текст] / подгот. на основе данных ВНИИПП и USAPEEC // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 12. - С. 16-19 : табл.
Рубрики: Птахівництво--Продукти птахівництва
   М'ясо--Якість

Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад -- жирні кислоти
Анотація: Процесс механической обвалки методом сепарирования изменяет не только структуру мяса, но и влияет на его химический состав. Выходы мяса механической обвалки зависят от уровня мякотных тканей в исходном сырье.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Желобецька, Т. Ф.
    Негативний вплив побутової хімії на людину [Текст] / Т. Ф. Желобецька // Безпека життєдіяльності. - 2015. - № 11. - С. 29-30
Рубрики: Побутова хімія--Правила користування
Кл.слова (ненормовані):
призначення речовин -- хімічний склад -- маркування -- гігієнічні вимоги
Анотація: Подаютьсмя рекомендації щодо уникнення негативних наслідків користування хімічними речовинами у побуті.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Чулеева, Е. В.
    Наполнители-Антипирены. Теплофизические свойства [Текст] / Е. В. Чулеева, В. М. Золотарёв, В. Л. Чулеев // Хімічна промисловість України. - 2016. - № 3/4. - С. 65-69 : табл., рис. - Библиогр.: с. 69
Рубрики: Полімерні матеріали та вироби--Дослідження
Кл.слова (ненормовані):
полімерні композиції -- знижена горючість -- неорганічні наповнювачі -- хімічний склад -- гранулометричний склад
Анотація: Наведені результати досліджень теплофізичних властивостей наповнювачів-антипіренів, які використовують для створення полімерних композицій зі зниженою горючістю. Визначені основні теплофізичні властивості неорганічних наповнювачів, а також їх залежність від температури, хімічного та гранулометричного складів.


Дод.точки доступу:
Золотарёв, В. М.; Чулеев, В. Л.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Сыч, З.
    Чеснок продолжает объединять единомышленников [Текст] / З. Сыч // Овощеводство. - 2017. - № 1. - С. 52-55 : фот. цв.
Рубрики: Часник--Вирощування
Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад -- біологічний потенціал


Є примірники у відділах: всього 2 : ВА (1), ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВА (1), ВДЕТПСГН (1)





    Челябиева, Виктория.
    О безопасности использовании фруктово-ягодного сырья в пищевой промышленности [Текст] / В. Челябиева, М. Гаврик, А. Литвиненко // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2016. - № 3. - С. 224-230 : табл. - Библиогр.: с. 228-230 . - ISSN 2411-5363
Рубрики: Фрукти --Ягоди--Токсичні речовини
Кл.слова (ненормовані):
мікроелементи -- пектини -- хімічний склад


Дод.точки доступу:
Гаврик, Мария; Литвиненко, Алёна

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Індутний, Володимир.
    Безпека пам'яток культури з металів [Текст] / В. Індутний, Н. Мережко, К. Пірковіч // Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". - 2017. - № 1. - С. 36-49 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 48-49
УДК
Рубрики: Пам'ятки--Металеві матеріали та вироби--Безпека
Кл.слова (ненормовані):
мікроструктура -- хімічний склад -- домішки -- автентичність


Дод.точки доступу:
Мережко, Ніна; Пірковіч, Катерина

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Утилизация металлургических шлаков в производстве стеновой керамики [Текст] / М. И. Рыщенко [и др.] // Экология и промышленность. - 2017. - № 2. - С. 78-84 : рис. табл. - Библиогр.: с. 83-84
УДК
Рубрики: Кераміка--Виробництво--Металургійні шлаки--Утилізація
Кл.слова (ненормовані):
ресурсозбереження -- фізико-механічні властивості -- експлуатаційні властивості -- дослідження -- хімічний склад -- кристалічні фази -- підготовка сировини


Дод.точки доступу:
Рыщенко, М. И.; Белостоцкая, Л. А.; Щукина, Л. П.; Трусова, Ю. Д.; Павлова, Л. В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Заморська, Ірина.
    Поліпшення консистенції заморожених пюреподібних сумішей на основі пюре суничного [Текст] / Ірина Заморська // Технічні науки та технології. - 2018. - № 1. - С. 188-194 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 192
УДК
Рубрики: Харчова промисловість--Концентрати--Суниця
Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад -- напівфабрикати -- мінеральні речовини -- аскорбінова кислота


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Ільченко, Наталія.
    Корисні та шкідливі властивості граната [Текст] / Наталія Ільченко // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 11. - С. 2 : фот.
Рубрики: Фрукти--Властивості--Здоров'я
Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад -- мінерали -- вітаміни -- амінокислоти -- флавоноїди і поліфеноли -- ідеальний фрукт для діабетиків -- виводить радіонукліди -- гранатовий сік
Анотація: Про корисні та шкідливі властивості граната.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Іжевська, Орися.
    Млинці оздоровчої дії для закладів ресторанного господарства в умовах сучасності [Текст] / Орися Іжевська, Ірина Козяр, Ярина Косінова // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2020. - № 2. - С. 269-277 : табл. - Бібліогр.: с. 275-276
УДК
Рубрики: Оздоровчі продукти--Ресторанне господарство
Кл.слова (ненормовані):
амінокислотний скор -- хімічний склад -- харчова цінність


Дод.точки доступу:
Козяр, Ірина ; Косінова, Ярина

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)