Яремчук, О. Продукти життєдіяльності лактуючих корів та їх подальше використання [Текст] / О. Яремчук> // Тваринництво України. - 2011. - № 10. - С. 10-14 : табл. - Бібліогр.: с. 14 Рубрики: Тваринництво--Скотарство--Корови Біогази--Виробництво Органічні добрива Кл.слова (ненормовані): екскременти -- гнойові стоки -- хімічний склад -- антибіотики -- гормони -- сульфаніламідні препарати Анотація: Встановлено, що гнойові стоки із екскрементів за вмістом сухої речовини, органічних сполук та неорганічних компонентів є хорошим біосубстратом для виробництва біогазу та органічних добрив. Екскременти корів та гнойових містять ряд антибіотиків, сульфаніламідних препаратів, ангельмінтиків та гормональних сполук. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Колесниченко, А. М. Фігурний келих із Пантікапея та розповсюдження дутого у форму скла у Північному Надчорномор'ї в І - середині ІІ ст. [Текст] / А. М. Колесниченко, А. С. Островерхов> // Археологія. - 2012. - № 2. - С. 13-26. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Археологія--Історія виробництва Археологія--Римська доба Кл.слова (ненормовані): Північне Надчорномор'я -- римська доба -- скляний посуд -- технологія виготовлення -- хімічний склад -- призначення -- семантика Анотація: На широкому історико-археологічному тлі розглянуто походження, призначення та технологію виготовлення видутого у форму скляного посуду І - початку ІІ ст., що побутував на північнопричорноморських теренах. Дод.точки доступу: Островерхов, А. С. Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВКр (1) |
Вершиніна, І. В. Світовий океан. Склад та властивості води [Текст] / І. В. Вершиніна> // Все для вчителя. - 2013. - № 6. - С. 21-29 Рубрики: Хімія--Методика викладання--Загальноосвітні навчальні заклади Кл.слова (ненормовані): властивості води -- атомна маса -- хімічний склад Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Маевская, Т. Оценка качества культивированного мелкого карпа Cyprinus carpio [Текст] / Т. Маевская, А. Виннов> // Тваринництво України. - 2013. - № 9. - С. 20-24 : табл. - Библиогр.: с. 24 Рубрики: Рибництво--Коропи Наукові дослідження Кл.слова (ненормовані): м'язова тканина -- хімічний склад -- енергетична цінність -- амінокислотний скор Анотація: Вивчені розмірно-масові характеристики коропа звичайного. Представлені результати досліджень загального хімічного складу м'язової тканини коропа культивованого і природних популяцій. Виявлено відмінності в досліджуваних показниках цих риб. Досліджено фракційний склад білків сировини. Запропоновано дані амінокислотного складу білків і жирнокислотного складу ліпідів. Встановлено, що білки м'язової тканини коропа містять всі незамінні амінокислоти і є повноцінними. Жирнокислотний склад не відповідає еталонному співвідношенню жирних кислот ліпідів. Подано результати оцінювання біологічної цінності білків коропа звичайного. Дод.точки доступу: Виннов, А. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Слободянюк, Н. Вплив умов годівлі на якість яєць перепелів [Текст] / Н. Слободянюк> // Тваринництво України. - 2013. - № 9. - С. 33-36 : табл. - Бібліогр.: с. 36 Рубрики: Птахівництво Перепели Яйця Кл.слова (ненормовані): хімічний склад -- комбікорм -- енергія -- протеїн Анотація: Проаналізовано показники якості яєць перепелів породи Японський перепел під впливом згодовування комбікормів із різною енергетичною та протеїновою цінністю. Установлено характер зв'язку між рівнями енергетичного живлення перепелів та показниками морфологічного і хімічного складу яєць. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Лейбіна, Т. І. Використання поліпшуючої кормової добавки [Текст] / Т. І. Лейбіна> // Тваринництво України. - 2013. - № 11. - С. 26-29 : табл. - Бібліогр.: с. 29 Рубрики: Тваринництво Велика рогата худоба Корми Кл.слова (ненормовані): фазова відгодівля бугайців -- ароматична кормова добавка -- хімічний склад -- дегустаційна оцінка -- яловичина Анотація: Інтенсивна фазова відгодівля бугайців за включення до раціонів ароматичної кормової добавки забезпечує одержання якісної яловичини з високим вмістом сухої речовини, у якій питома вага білка становить 18,8-19,3 %, а жиру - 13,3-13,7 %. Доведено відсутність негативного впливу цієї добавки на дегустаційні показники м'ясної сировини за її введення в кормосуміш разом з преміксом у складі комбікорму. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Островерхов, А. С. "Єгипетські фаянси" в Скіфії та їх місце в системі подібних старожитностей Східної Європи (досвід комплексного аналізу) [Текст] / А. С. Островерхов> // Археологія : науковий журнал з проблем археології та давньої історії. - 2014. - № 1. - С. 41-60 : рис. - Бібліогр.: с. 57-59 . - ISSN 0235-3490 Рубрики: Археологія--Доба раннього заліза--Скіфи Кл.слова (ненормовані): єгипетський фаянс -- Скіфія -- античні міста Північного Понту -- прикраси -- амулет -- хімічний склад -- технологія виготовлення Анотація: На широкому історико-археологічному тлі розглядаються питання походження та технології виготовлення "фаянсових" прикрас, що побутували в Скіфії та античних містах Північного Причорномор’я в УІ-ІІІ ст. до н.е. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Особенности состава мяса птицы механической обвалки [Текст] / подгот. на основе данных ВНИИПП и USAPEEC> // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 12. - С. 16-19 : табл. Рубрики: Птахівництво--Продукти птахівництва М'ясо--Якість Кл.слова (ненормовані): хімічний склад -- жирні кислоти Анотація: Процесс механической обвалки методом сепарирования изменяет не только структуру мяса, но и влияет на его химический состав. Выходы мяса механической обвалки зависят от уровня мякотных тканей в исходном сырье. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Желобецька, Т. Ф. Негативний вплив побутової хімії на людину [Текст] / Т. Ф. Желобецька> // Безпека життєдіяльності. - 2015. - № 11. - С. 29-30 Рубрики: Побутова хімія--Правила користування Кл.слова (ненормовані): призначення речовин -- хімічний склад -- маркування -- гігієнічні вимоги Анотація: Подаютьсмя рекомендації щодо уникнення негативних наслідків користування хімічними речовинами у побуті. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Чулеева, Е. В. Наполнители-Антипирены. Теплофизические свойства [Текст] / Е. В. Чулеева, В. М. Золотарёв, В. Л. Чулеев> // Хімічна промисловість України. - 2016. - № 3/4. - С. 65-69 : табл., рис. - Библиогр.: с. 69 Рубрики: Полімерні матеріали та вироби--Дослідження Кл.слова (ненормовані): полімерні композиції -- знижена горючість -- неорганічні наповнювачі -- хімічний склад -- гранулометричний склад Анотація: Наведені результати досліджень теплофізичних властивостей наповнювачів-антипіренів, які використовують для створення полімерних композицій зі зниженою горючістю. Визначені основні теплофізичні властивості неорганічних наповнювачів, а також їх залежність від температури, хімічного та гранулометричного складів. Дод.точки доступу: Золотарёв, В. М.; Чулеев, В. Л. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Сыч, З. Чеснок продолжает объединять единомышленников [Текст] / З. Сыч> // Овощеводство. - 2017. - № 1. - С. 52-55 : фот. цв. Рубрики: Часник--Вирощування Кл.слова (ненормовані): хімічний склад -- біологічний потенціал Є примірники у відділах: всього 2 : ВА (1), ВДЕТПСГН (1) |
Челябиева, Виктория. О безопасности использовании фруктово-ягодного сырья в пищевой промышленности [Текст] / В. Челябиева, М. Гаврик, А. Литвиненко> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2016. - № 3. - С. 224-230 : табл. - Библиогр.: с. 228-230 . - ISSN 2411-5363 Рубрики: Фрукти --Ягоди--Токсичні речовини Кл.слова (ненормовані): мікроелементи -- пектини -- хімічний склад Дод.точки доступу: Гаврик, Мария; Литвиненко, Алёна Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Індутний, Володимир. Безпека пам'яток культури з металів [Текст] / В. Індутний, Н. Мережко, К. Пірковіч> // Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". - 2017. - № 1. - С. 36-49 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 48-49
Кл.слова (ненормовані): мікроструктура -- хімічний склад -- домішки -- автентичність Дод.точки доступу: Мережко, Ніна; Пірковіч, Катерина Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Утилизация металлургических шлаков в производстве стеновой керамики [Текст] / М. И. Рыщенко [и др.]> // Экология и промышленность. - 2017. - № 2. - С. 78-84 : рис. табл. - Библиогр.: с. 83-84
Кл.слова (ненормовані): ресурсозбереження -- фізико-механічні властивості -- експлуатаційні властивості -- дослідження -- хімічний склад -- кристалічні фази -- підготовка сировини Дод.точки доступу: Рыщенко, М. И.; Белостоцкая, Л. А.; Щукина, Л. П.; Трусова, Ю. Д.; Павлова, Л. В. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Заморська, Ірина. Поліпшення консистенції заморожених пюреподібних сумішей на основі пюре суничного [Текст] / Ірина Заморська> // Технічні науки та технології. - 2018. - № 1. - С. 188-194 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 192
Кл.слова (ненормовані): хімічний склад -- напівфабрикати -- мінеральні речовини -- аскорбінова кислота Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Ільченко, Наталія. Корисні та шкідливі властивості граната [Текст] / Наталія Ільченко> // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 11. - С. 2 : фот. Рубрики: Фрукти--Властивості--Здоров'я Кл.слова (ненормовані): хімічний склад -- мінерали -- вітаміни -- амінокислоти -- флавоноїди і поліфеноли -- ідеальний фрукт для діабетиків -- виводить радіонукліди -- гранатовий сік Анотація: Про корисні та шкідливі властивості граната. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Іжевська, Орися. Млинці оздоровчої дії для закладів ресторанного господарства в умовах сучасності [Текст] / Орися Іжевська, Ірина Козяр, Ярина Косінова> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2020. - № 2. - С. 269-277 : табл. - Бібліогр.: с. 275-276
Кл.слова (ненормовані): амінокислотний скор -- хімічний склад -- харчова цінність Дод.точки доступу: Козяр, Ірина ; Косінова, Ярина Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |