Левандовський , В. В. Зберігання фітозасобів за допомогою меду [Текст] / В. В. Левандовський > // Пасіка. - 2013. - № 4. - С. 25 Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Фітотерапія Кл.слова (ненормовані): антибактеріальна дія меду -- консервуючі властивості меду -- природні консерванти Анотація: Використання меду як консерванту під час приготування фітозасобів дозволить розширити та якісно покращити застосування фітотерапії в лікуванні хворих та оздоровленні населення. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Топорін, В. Секційний "дикий" мед [Текст] : з власного досвіду / В'ячеслав Топорін; фото В.Ф. Семенюка> // Пасіка. - 2016. - № 1. - С. 28 : фот. Рубрики: Бджільництво--Вулики--Обладнання Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Кл.слова (ненормовані): безвощинна технологія одержання меду -- вощина -- стільнички -- "дикий" стільниковий мед Анотація: Автор статті розповідає про технологію одержання секційного "дикого" меду. Дана технологія дозволяє одержати рамочку вагою 330 грамів (плюс-мінус 4 %) в повній відповідності з ДСТУ 4497:2005. Дод.точки доступу: Семенюк, В. Ф. \фото.\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Вороненко, Олександр. Оксиметилфурфурол і вітаміни [Текст] : бджолопродукти / Олександр Вороненко> // Український пасічник. - 2016. - № 12. - С. 15-17 . - ISSN 0869-2378 Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Кл.слова (ненормовані): заварений мед -- харчування -- споживання меду Анотація: Серед громадськості пострадянського простору поширена думка, нібито мед, кинутий в окріп, тобто заварений, шкідливий для здоров'я. А чи справді це так? Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Декристалізатори меду: різновиди та як виготовити їх власноруч [Текст]> // Пасіка. - 2017. - № 8. - С. 10-12 : ілюстр. . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Кл.слова (ненормовані): декристалізатор меду -- кристалізація меду -- зберігання меду Анотація: Відомо, що оптимальна температура для кристалізації меду +14-24°С. Припинити кристалізацію меду можна, підтримуючи температуру у приміщенні, де зберігається мед на рівні +38-39°С. Але якщо вже мед закристалізувався, то можна розпустити його за допомогою декристалізатора. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Приймак, Г. М. Як запобігти кристалізації меду [Текст] / Г. М. Приймак> // Пасіка. - 2017. - № 8. - С. 12 . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Кл.слова (ненормовані): кристалізація меду -- стільники -- бджоли Анотація: У разі кристалізації меду у стільниках, на яких зимує клуб бджіл, мед стає недоступним для них і бджолина сім'я гине. Автор розмірковує над питанням як запобігти кристалізації меду. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Збалансована дієта на тиждень з медом замість цукру [Текст]> // Пасіка : газета для бджоляра від А до Я. - 2024. - квітень (№ 4). - С. 11 Рубрики: Гігієна харчування--Дієтологія Бджільництво--Апітерапія Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Кл.слова (ненормовані): дієта з медом -- збалансоване харчування -- лікувальні властивості меду -- валеологія Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |