Денега, А.
    Оптимізація технології вирощування сої [Текст] / А. Денега // Справочник экономиста. - 2009. - № 4. - С. 89-101
Рубрики: Зернобобові культури--Соя
Кл.слова (ненормовані):
вніб 6

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Турін, Є.
    Насінництво сої [Текст] / Є. Турін // Агроном. - 2009. - № 2. - С. 174-176
Рубрики: Зернобобові культури--Соя
Кл.слова (ненормовані):
вніб 6

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Чорнолата, Л.
    ГМО - зернові під впливом целюлази [Текст] / Л. Чорнолата, Т. Горбачук, В. Новаковська // Тваринництво України. - 2012. - № 6. - С. 35-38 : табл. - Бібліогр.: с. 38
Рубрики: Зернові культури--Кукурудза
   Зернобобові культури--Соя

   Генна інженерія

   Генетика

Кл.слова (ненормовані):
сума легкорозчинних вуглеводів -- цукор -- крохмаль -- целюлоза -- геміцелюлоза -- лігнін -- целюлаза
Анотація: Досліджено зміни вуглеводно-лігнінового комплексу насіння сої та зерна кукурудзи генетично модифікованих рослин та їх аналогів під впливом ферменту целюлази.


Дод.точки доступу:
Горбачук, Т.; Новаковська, В.
Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Чорнолата, Л.
    Хімічний склад генетично модифікованих рослинних організмів та їх аналогів [Текст] / Л. Чорнолата // Тваринництво України. - 2012. - № 9. - С. 27-31 : табл. - Бібліогр.: с. 31
Рубрики: Рослинництво
   Зернобобові культури--Соя

   Зернові культури--Кукурудза

Кл.слова (ненормовані):
насіння сої -- зерно кукурудзи -- протеїн -- жир -- клітковина -- зола -- амінокислоти
Анотація: Вивчено вміст основних поживних речовин та амінокислотний склад білка насіння генетично модифікованої сої і зерна кукурудзи. Проведено порівняння отриманих даних з хімічним складом аналогів вітчизняної селекції.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Поліщук, С. В.
    Вплив агротехнічних заходів на ураженість сої бактеріозами [Текст] / С. В. Поліщук // Карантин і захист рослин. - 2013. - № 8. - С. 1-4 : табл.; рис. - Бібліогр.: с. 4
Рубрики: Зернобобові культури--Соя
   Хвороби рослин

   Захист рослин

Кл.слова (ненормовані):
бактеріальні хвороби -- попередники -- системи удобрення -- інокуляція насіння -- сорти
Анотація: Досліджено вплив нетрадиційних попередників (гречки і проса), систем удобрення та інокулювання насіння на рівень ураження сортів сої бактеріальними хворобами.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Гутянський, Р. А.
    Ефективність гербіцидів на основі імазетапіру й імазамоксу в посівах сої [Текст] / Р. А. Гутянський, В. С. Зуза // Карантин і захист рослин. - 2013. - № 9. - С. 1-2 : табл. - Бібліогр.: с. 2
Рубрики: Рослинництво
   Зернобобові культури--Соя

   Гербіциди

   Захист рослин

Кл.слова (ненормовані):
імазетапір -- імазамокс -- бур'яни -- врожайність -- білок -- олія
Анотація: Подано результати багаторічних досліджень ефективності гербіцидів на основі імазетапіру й імазамоксу в посівах сої.


Дод.точки доступу:
Зуза, В. С.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Сергієнко, В. Г.
    Моніторинг хвороб сої в Лісостепу України [Текст] / В. Г. Сергієнко, В. П. Миколаєвський // Карантин і захист рослин. - 2014. - № 10/11. - С. 9-11 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 11
Рубрики: Захист рослин--Хвороби рослин--Україна
   Зернобобові культури--Соя

Кл.слова (ненормовані):
виявлення -- поширення -- розвиток -- альтернаріоз -- сім'ядольний бактеріоз
Анотація: Наведено результати обстеження та виявлення хвороб сої в агроценозах Лісостепу України. Встановлено, що найбільше поширеня мали альтернаріоз, пероноспороз, фузаріозне в'янення, септоріоз та бактеріальний опік. На ранніх етапах розвитку рослин найбільшою мірою проявляється сім'ядольний бактеріоз та фузаріозна гниль. Найвищий рівень розвитку більшості хвороб спостерігається у фазі цвітіння - початок плодоутворення рослин сої. Серед виявленних хвороб найбільший розвиток мав альтернаріоз, який проявлявся на всіх етапах розвитку рослин.


Дод.точки доступу:
Миколаєвський , В. П.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Підготовка сої до згодовування птиці [Текст] // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 3. - С. 37-41 : табл., рис.
Рубрики: Птахівництво--Годування--Корми
   Зернобобові культури--Соя

Кл.слова (ненормовані):
ліпіди сої -- білки -- зернобобові -- тостований соєвий шрот -- інгібітори протеаз -- сапоніни -- лектини -- глікозиди
Анотація: Разом з високими кормовими властивостями насіння сирої сої містить антипоживні речовини, що обмежує її споживання. Без належних способів видалення або знешкодження в сої цих речовин згодовування її птиці наносить відчутний економічний збиток.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Технологічні способи обробки сої: переваги та недоліки [Текст] : за матеріалами "Ефективна годівля с/г птиці", НААН, 2012 // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 4/5. - С. 12-15 : табл. - Зміст: Волого-теплова обробка - найбільш доступний і ефективний спосіб обробки сої ; Варіння та запарювання - найвідоміші способи обробки сої ; Автоклавування ; Прожарювання ; Мікронізація сої ; Тостування шроту ; Екструдування ; Експандування ; Ізоляти
Рубрики: Зернобобові культури--Соя
   Птахівництво--Годування--Корми

Кл.слова (ненормовані):
антигенні сполуки -- білкові фракції -- розплющена соя -- окиснювання
Анотація: При "жорстких" режимах термообробки спостерігаються процеси хімічної модифікації незамінних амінокислот, зокрема лізину.А тостування шроту є найпоширеніший спосіб у США, Південній Америці, Китаї і є домінуючим у світі.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)