At a Restaurant [Text] : menu, dialogues // English for everybody. - 2009. - № 4. - Р. 17-18
Рубрики: Ресторани
   Ресторанно-готельний бізнес

Кл.слова (ненормовані):
вніб 6

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДІМ (1)
Вільні: ВДІМ (1)





    Горіна, Г. О.
    Сутність та специфіка мережевої організації міжнародного готельного бізнесу [Текст] / Г. О. Горіна // Економіка та держава. - 2011. - № 3. - С. 107-109. - Бібліогр. с. 109 (15 назв)
ББК 65.43
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Анотація: У статті здійснено теоретичне узагальнення існуючих дефініцій поняття "готельна мережа". Запропоновано власне визначення терміна "готельна мережа". Встановлено три основні етапи формування та розвитку міжнародних готельних мереж.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Гриценко, О. М.
    Проблемні питання обліку запасів у торговельно-виробничій діяльності підприємств ресторанного господарства [Текст] / О. М. Гриценко // Формування ринкових відносин в Україні. - 2011. - № 5. - С. 162-165. - Бібліогр.: с. 165
ББК 65.43
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
громадське харчування

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Смирнов , І. Г.
    Досягнення Туреччини у застосуванні системи гостинності "Все включене" у туризмі та можливості її використання в Україні (логістичний аспект) [Текст] / Смирнов І. Г. // Зовнішня торгівля: право та економіка. - 2011. - № 1. - С. 19-26 : ілюстр. - Бібліогр.: с. 26
ББК 65.43
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
   Туреччина
Кл.слова (ненормовані):
міжнародна економіка

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Шелковникова, Л.
    Сбор роялти за музыку с отельеров и рестораторов, о чем все говорят, но не знают как, кому и сколько [Текст] / Лада Шелковникова // Гостиничный и ресторанный бизнес. - 2012. - № 3. - С. 60-63
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
публічне виконання -- інтелектуальна власність -- авторське право

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Кордюков, М.
    Энергоэффективные технологии Mitsubishi Electric в гостинично-ресторанном бизнесе [Текст] / Михаил Кордюков // Гостиничный и ресторанный бизнес. - 2012. - № 4. - С. 54-55
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
енергозбереження -- енергоефективні технології -- готелі

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Шелковникова, Л.
    Путеводитель отельеров и рестораторов по новеллам законодательства 2012 года [Текст] / Лада Шелковникова, Тимур Бондарев // Гостиничный и ресторанный бизнес. - 2012. - № 4. - С. 72-77
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
податкові льготи -- сертифікація послуг -- категоризація готелів


Дод.точки доступу:
Бондарев, Т.
Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Левицька, І. В.
    Ефективність інноваційної діяльності в готельно-ресторанному бізнесі [Текст] / І. В. Левицька // Формування ринкових відносин в Україні. - 2012. - № 12. - С. 87-93. - Бібліогр.: с. 93
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
інноваційна діяльність -- інноваційний потенціал -- інноваційні стратегії

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Кучеренко, Е.
    Проблемы гостинично-ресторанного бизнеса [Текст] / Елена Кучеренко // Гостиничный и ресторанный бизнес. - 2013. - № 1. - С. 72-74
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
готельний менеджмент -- управління готельно-ресторанним бізнесом

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Черняк, Г.
    Сколько стоит профессионализм? [Текст] / Георгий Черняк // Гостиничный и ресторанный бизнес. - 2013. - № 2. - С. 12-13 : ил.
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
готелі -- якість послуг
Анотація: Для современного украинского отельера уже не есть открытием то, что весомым, а для определенных гостиниц единственно возможным, условием успешного конкурентного противостояния является качество гостиничных услуг и профессионализм персонала.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Аренда техники непосредственно от производителя [Текст] : выбор профессионалов // Гостиничный и ресторанный бизнес. - 2013. - № 4. - С. 54-58 : фот. цв.
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
якісне прибирання -- професійний догляд за обладнанням -- прибиральна техніка -- гігієнічні показники -- техніка Керхер


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Смирнов, І. Г.
    Логістика комерційного й соціального кейтерингу: міжнародний та український вимір [Текст] / І. Г. Смирнов // Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право. - 2013. - № 5/6. - С. 5-11 : рис. - Бібліогр.: с. 11
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
ресторанний бізнес -- кейтеринг


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Григоренко, Юрий.
    Цены и загрузка растут, инвесторы выжидают [Текст] / Ю. Григоренко // Академия гостеприимства. - 2017. - № 1. - С. 8-14 : ил.
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Кл.слова (ненормовані):
готельний ринок -- інвестиційна привабливість -- прогноз на розвиток готельних послуг
Анотація: Про ситуацію на українському готельному ринку.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Босовська, М. В.
    Теоретичні засади формування ресторанних мереж [Текст] / М. В. Босовська, Н. І. Ведмідь, О. В. Косар // Економіка та держава. - 2017. - № 12. - С. 27-32 : табл. - Бібліогр. с. 31-32 (31 назва)
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Анотація: У статті здійснено обгрунтування актуальності розвитку ресторанних мереж в умовах трансформації ринку ресторанних послуг, посилення невизначеності зовнішнього середовища, загострення конкуренції, зниження стійкості і ефективності функціонування підприємства. Практика ресторанного бізнесу підтвердила, що саме в умовах розвитку ресторанних мереж, економічні суб'єкти можуть сформувати унікальні ключові компетентності, оптимально використати ресурсний потенціал та стратегічні ринкові можливості, отримати соціальні та економічні вигоди через упорядкування взаємовідносин, стратегічну співпрацю, конвергенцію діяльності та забезпечення комплементарності зусиль, активів, цілей. Для поглиблення теоретичних основ управління мережевими структурами та для вирішення наукових дискусій у цій площині, доведено необхідність визначення сутності ресторанної мережі та визначення її іманентних ознак та сутнісно-змістовних характеристик. Обгрунтовано під ресторанною мережею розуміти специфічний формат інтегрування однотипних суб'єктів ресторанного бізнесу, що знаходяться під управлінням стратегічного центру, діють на підставі відносин власності/оренди, франчайзингу чи управління за контрактом, характеризуються уніфікованими внутрішніми параметрами та реалізують консолідовану стратегію розвитку. Продовження наукових досліджень щодо розвитку ресторанних мереж мають бути спрямовані на формування стратегій розвитку ресторанних мереж та методик їх імплементації на ринку України.


Дод.точки доступу:
Ведмідь, Н.І.; Косар, О.В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Гаврилко, П. П.
    Методика оцінки конкурентоспроможності суб'єктів готельного підприємництва [Текст] / П.П. Гаврилко, А.В. Колодійчук // Формування ринкових відносин в Україні. - 2017. - № 10. - С. 66-70. - Бібліогр. с. 70 (9 назв)
Рубрики: Гральний бізнес
   Ресторанно-готельний бізнес

Анотація: Визначено базові принципи оцінки конкурентоспроможності підприємств готельного бізнесу, зокрема: комплексність, системність, об'єктимність, динамічність, безперервність, оптимальність. Виділено основні етапи оцінки конкурентоспроможності підприємств готельного бізнесу. Розглянуто основні методи аналізу діяльності суб'єктів готельного підприємництва.


Дод.точки доступу:
Колодійчук , А. В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Горлач, Олена.
    За лаштунками В2В дистрибуції готелів [Текст] / Олена Горлач ; з директором з розвитку бізнесу готельного провайдера ТВО Holidays розмову вів Семен Птахів // Український туризм. - 2019. - № 1. - С. 56-57
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
   Міжнародний туризм

Кл.слова (ненормовані):
бронювання готелю -- готельні номери -- турагенти -- туроператори -- топ-готелі -- тарифи


Дод.точки доступу:
Птахів, Семен \розмову вів.\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Доценко, В. Ф.
    Ефективність менеджменту готельно-ресторанного бізнесу: критерій фінансових результатів [Текст] / В. Ф. Доценко, Т. Д. Косова, О. В. Ярошевська // Економіка та держава. - 2020. - № 6. - С. 28-33. - Бібліогр. с. 33 (11 назв)
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес
Анотація: Предметом дослідження є теоретичні, методологічні основи і практичні аспекти оцінки ефективності менеджменту готельно-ресторанного бізнесу за критерієм фінансових результатів. Об'єктом дослідження є процеси формування фінансового результату до оподаткування суб'єктів господарювання, що здійснюють тимчасове розміщування й організацію харчування, протягом 2010—2018 років.


Дод.точки доступу:
Косова, Т.Д.; Ярошевська, О.В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)