Бунда, Оксана. "У донецькій солі скільки сміття, бо її видобувають, як вугілля" [Текст] / О. Бунда ; розмову вела Анна Балакир> // Країна. - 2017. - № 3. - С. 39-43 : фот. Рубрики: Сіль--Видобування--Дрогобич, місто Анотація: На Дрогобицькій солеварні можуть зробити курорт. Сіль виварюють з ропи у діжках. Із літра розсолу отримують 300 грамів солі. Ропа має домішки брому. Він випаровується із солі, корисний для бань. Чи знайде місто кошти на утримання та відновлення солеварні? Офіційною датою заснування заводу є 1250 рік. Дод.точки доступу: Балакир, Анна \розмову вела.\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Ковальов, Дмитро. Солоний присмак тисячоліття [Текст] / Д. Ковальов; розмову вів Андрій Нестеренко> // Голос України. - 2017. - 15 берез. (№ 47). - С. 12 : фот. Рубрики: Сіль--Видобування--Дрогобич, місто Міста України--Історія Анотація: На міському гербі Дрогобича зображені 9 топок солі. Тут уже понад 800 років працює єдиний в Україні солевиварювальний завод. На пам'ятній дошці на вході до підприємства зазначено, що солеварне виробництво тут розпочалося у ХІІІ столітті. Але історики називають ще більш ранній час Х-ХІ століття. Отже, не лише виробництво , але і туризм зможуть зберегти цей завод для наших нащадків. Дод.точки доступу: Нестеренко, Андрій \розмову вів.\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |