Новий біобібліографічний покажчик "Марія Заньковецька: життя і творчість"

Новий біобібліографічний покажчик "Марія Заньковецька: життя і творчість"

02.08.2024
154
  У 2024-му виповнюється 170 років від дня народження Марії Заньковецької (1854–1934) – української акторки і театральної діячки, провідної зірки українського театру кінця ХІХ – початку ХХ ст. Народилася вона в селі Заньки (нині Ніжинського району Чернігівської області).
  З метою вшанування пам'яті видатної землячки фахівці Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових підготували біобібліографічний покажчик "Марія Заньковецька: життя і творчість".
  В окремих тематичних розділах покажчика представлені публікації про театральну творчість актриси та її громадсько-культурну діяльність. До видання увійшли статті з періодичних видань, наукових збірників, книги.
  Матеріал систематизовано за розділами. У межах кожного з них матеріали розміщено у хронологічній послідовності, а у межах року – за алфавітом авторів та назв документів.
  Опис літератури здійснено відповідно до чинних державних стандартів. Анотування документів здійснювалося лише в окремих випадках (наприклад, якщо назва не розкривала змісту). Бібліографічні описи пронумеровані. До випуску увійшло 349 друкованих джерел. Довідковий апарат складається з іменного покажчика. Відбір матеріалу завершено 01.02.2024 року.
  Електронна версія біобібліографічного покажчика доступна на вебсайті Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових у рубриці "Електронна бібліотека" за посиланням
  Видання може бути корисним краєзнавцям, викладачам та студентам, журналістам і літераторам, мистецтвознавцям та історикам театру, бібліотечним і музейним працівникам, усім, хто вивчає історію Чернігівщини.


 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється