Відкриття виставки картин "Моменти" Сергія Гончаренка

Відкриття виставки картин "Моменти" Сергія Гончаренка

11.09.2024
250
  11 вересня в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося відкриття виставки картин "Моменти" Сергія Гончаренка.
  Більше про подію можна дізнатися, переглянувши відео "Новини | Виставка картини Моменти Сергія Гончаренка 11.09".
  Сергій – студент НУЧК ім. Т. Г. Шевченка (спеціальність "Образотворче мистецтво. Декоративне мистецтво. Реставрація"), вчитель мистецтва в Чернігівській гімназії № 3, а ще – лавреат міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів, тому без музики на вернісажі не обійшлося.
  В експозиції було представлено 19 творів. На виставці можна побачити філософські роздуми та милих тварин, результати вдосконалення навичок роботи над натюрмортом та об'ємні олійні чи акрилові пейзажні роботи, портрети, архітектуру та легкі акварельні етюди.
  Власне з бібліотекою Сергія пов'язує довга і плідна співпраця, зокрема він уже декілька років є незмінним ведучим обласного поетичного фестивалю "Дотиком душі".
  Заступниця директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Вікторія Примак щиро подякувала Сергію за творчу співпрацю та привітала молодого художника з відкриттям такої чудової виставки.
  Також військовослужбовці одного з підрозділів ППО мали нагоду і можливість відвідати вернісаж та отримати естетичну насолоду за коротку перерву між виконанням завдань за призначенням.
  Підтримати молодого художника завітали його викладачі й колеги по творчості, зокрема кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Роман Силко, чернігівський мистецтвознавець і краєзнавець, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Анатолій Адруг, чернігівська письменниця, поетеса, лавреатка міжнародних та всеукраїнських літературних конкурсів Світлана Камишна й лавреатка міжнародних та всеукраїнських композиторських конкурсів, старша викладачка Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. Вільконського, членкиня військово-цивільної спілки "Бойове братерство України" Лариса Забара.
  Виставка експонуватиметься на другому поверсі бібліотеки (Мистецька вітальня) два місяці – вересень і жовтень, щоб усі охочі мали змогу відвідати її.

  Про художника

  Сергій Гончаренко народився 30 квітня 1995 року в Корюківці. Закінчив Корюківську школу мистецтв ім. О. С. Корнієвського та Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв ім. М. Заньковецької. Деякий час співав у відомому ніжинському колективі "Народна криниця" під керівництвом Івана та Ольги Синиць.
  Згодом продовжив навчання у Чернігівському колегіумі. Здобув другу вищу освіту, став викладачем вокалу, методистом з виховної роботи. Попрацювавши вчителем музичного мистецтва у школі та культорганізатором у позашкільному закладі, вступив до аспірантури НУЧКу.
  Вчителі Сергія згадували, що в дитинстві він був дуже непосидючим, творчим та небайдужим, абсолютно всім цікавився, помічав усе прекрасне навколо. Творчість для нього завжди була на першому місці. Міг не підготувати домашнє завдання, бо "було багато роботи – довго малював". Його педагоги переконані, що поштовх до творчості Сергію дала його мати Наталія, яка й сама небайдужа до музики та малювання.
 
  Катя Скрипка
  Фото Віктора Кошмала та Світлани Сусленко
 

























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється