"Таємниця полум'яного серця Великого Сонцелюба": перегляд фільму та поетичні читання │ Рубрика "Ментальне здоров'я"

"Таємниця полум'яного серця Великого Сонцелюба": перегляд фільму та поетичні читання │ Рубрика "Ментальне здоров'я"

18.09.2024
134
  Напередодні 160-річчя від дня народження українського письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинського в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбувся перегляд фільму "Таємниця" в межах зустрічі Центру творчого спілкування "Позитив" та заходів бібліотеки щодо підтримки ментального здоров'я користувачів.
  Художній фільм "Таємниця" був створений за п'єсою "Беатріче Коцюбинського" чернігівського літератора і драматурга Анатолія Покришня. Режисером стрічки та автором сценарію виступив Євгеній Сидоренко – режисер-постановник Чернігівського обласного молодіжного театру. Продюсер і виконавець головної ролі Михайла Коцюбинського – актор Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка (а зараз – військовослужбовець, що захищає нашу Батьківщину) Микола Бичук. Прем'єра фільму, який став призером конкурсу проєктів "Креативне місто", відбулася у травні 2019 року.
  Що ми знаємо про Михайла Коцюбинського? Через що він пройшов, щоб стати класиком української літератури? Яким було його особисте життя? Охопивши останній період життя і творчості Михайла Коцюбинського, стрічка розкриває невідомі широкому загалові сторінки його приватного життя, зокрема романтичне почуття до молодої співробітниці статистичного бюро Чернігівського земства Олександри Аплаксіної. Письменник зазначав, що ця миловидна дівчина – людина якогось іншого виміру, яка йому дуже імпонує. Вона стала його Музою, провідницею найпотаємніших мрій та сподівань.
  Перед початком перегляду фільму провідна бібліотекарка відділу мистецтв Лариса Поліщук захопливо розповіла про перипетії у долі письменника та ознайомила гостей із частиною епістолярної спадщини Коцюбинського, зокрема із листуванням з Олександрою Аплаксіною, адже подекуди у фільмі можна почути рядки з листування.

  Більше про письменника можна дізнатися з матеріалів:
  Світ правди і краси Михайла Коцюбинського
  Класик української літератури у Чернігові │ Рубрика "Цей день в історії"
  
  Насамкінець очільниця клубу, художниця та поетеса Тетяна Тимошенко і поетеса Алла Шокотько прочитали декілька власних віршів. У натхненній атмосфері, що панувала після фільму, звучала поезія про глибоку ніжність та романтичні переживання, про терпке вино кохання та краплинку осені…
 
  Катя Скрипка
 

















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється