Покровська книжкова толока – 2024

Покровська книжкова толока – 2024

28.09.2024
92
  Чернігівська ОУНБ імені Софії та Олександра Русових традиційно взяла участь у Покровській книжковій толоці, яка відбулася 28–29 вересня в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.
  Відділи абонемента, краєзнавства та наукової інформації і бібліографії представили до уваги відвідувачів заходу книжкові виставки: "Світ правди і краси Михайла Коцюбинського (160 років від дня народження М. М. Коцюбинського)", "Література за Програмою сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області", "Митець на прицілі: до 130-річчя від дня народження О. П. Довженка", "Видавнича діяльність Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових". Майстер-клас "Книжковий лікар" організували палітурниці бібліотеки і запрошували всіх охочих долучитися, знайомили з основними інструментами та матеріалами палітурної справи, пропонували навчитися дарувати нове життя старим книгам.
  Співучасниками "Покровської толоки" були наші колеги з Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва з розгорнутою книжковою виставкою нової сучасної літератури українських та зарубіжних авторів і Чернігівська обласна бібліотека для дітей із відеопрезентацією. У приміщенні художнього музею, де проходила книжкова толока, експонувалася виставка творчих робіт "Чернігівщина туристична очима дітей", що створювало затишну і святкову атмосферу.
  До речі, книжкова виставка "Митець на прицілі: до 130-річчя від дня народження О. П. Довженка" стала чудовим доповненням до заходу, що завершував перший день Толоки – перегляд фільму Олександра Довженка "Земля". Директорка Сосницького літературно-меморіального музею О. П. Довженка Ольга Ярмуш цікаво та захопливо розповіла про самого генія українського кіно та власне про створення кіношедевру, що за версією ЮНЕСКО входить до п'ятірки шедеврів світового кінематографу.
  Творчо, цікаво, креативно – так пройшла Покровська книжкова толока у 2024-му році. Тож радимо обов'язково додати її у свій список "обов'язково відвідати" у наступному році!




















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється