Кулінарна подорож гетьманською Чернігівщиною

Кулінарна подорож гетьманською Чернігівщиною

30.09.2021
553

  З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у відділі краєзнавства Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулося інформаційно-пізнавальне свято "Кулінарна подорож гетьманською Чернігівщиною", яке тривало з 30 вересня до 3 жовтня. 
  До свята долучилися студенти Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, Національного університету "Чернігівська політехніка", Чернігівського інституту МАУП імені Героїв Крут, колеги-бібліотекарі, найактивніші користувачі бібліотеки, представники туристичного інформаційного центру міста Чернігова.
   Бібліотекарі відділу ознайомили присутніх з історією формування української національної кухні, особливостями українських кулінарних традицій доби Гетьманщини, акцентували увагу на стравах, поширених на Чернігівщині у зазначений період.
   Присутнім була представлена книжково-ілюстративна виставка "Кулінарна подорож гетьманською Чернігівщиною", яка ознайомила з джерелами, що розкривають історію української національної кухні, традиції харчування, подають широкий спектр рецептів стародавніх українських страв.
   Також гостям була презентована книжкова виставка "Путівник як конструкт пам'яті: унікальна Чернігівщина", яка представила туристичний дивосвіт Сіверського краю за допомогою різноманіття путівників XIX–XXІ ст.
   Гості відділу мали змогу продегустувати страви, приготовані за автентичними рецептами XVII–XVIII ст., а саме – каші (соломаха, гартаначка, "багата каша"), вареники "з піском", овочеві та м'ясні страви, медові коврижки, конфекти та інші солодощі, хліб на житній заквасці, меди, квас, чай, каву тощо.
   Під час заходу відбулася презентація нового проєкту міського туристичного інформаційного центру "Чернігівщина гастрономічна", в межах якого вже наступного року планується видання збірки "Рецепти Чернігівщини". Мета проєкту – збір та збереження традиційних рецептів краю і їх популяризація серед мешканців області й туристів.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється