Незламні (до Національного тижня читання нонфіку)

Незламні (до Національного тижня читання нонфіку)

04.09.2024
81
Дорогі читачі!
  2 вересня розпочався Національний тиждень читання нонфіку, який в Україні відбувається вперше.
  Нонфікшн, або прикладна література – це тексти, в яких автори діляться реальними фактами, кейсами, ідеями чи концепціями. Автори non-fiction – зазвичай експерти з певної галузі.
  Серед нонфікшну можуть бути як наукові та інформаційні дослідження, так і спогади, мемуари, біографії, що допомагають читачеві краще зрозуміти інших людей, історію та сучасність. Основна відмінність між нонфікшном і художньою літературою (фікшном) полягає в тому, що нонфікшн створюється на основі реальних даних, а не вигаданих історій.
  Гасло тижня цьогорічного нонфіку – "З історії незакінченої війни". Це назва книжки есеїв видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття Юрія Шевельова (упорядниці – Оксана Забужко та Лариса Масенко). Ці символічні слова вибрані задля того, щоб сфокусуватися цього тижня на книгах саме історичної тематики, ба більше – на нових виданнях, які з'являються на полицях українських книгарень і бібліотек, попри війну, що триває, що не закінчилася.
  Працівниці відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових підготували віртуальну книжкову виставку "Незламні" (до Національного тижня читання нонфіку), де представлені книги, до яких увійшли невигадані історії сучасної російсько-української війни, засновані на реальних подіях. Читачі познайомляться зі справжніми героями, дізнаються про пережите ними, пройнявшись невимовним жахом та болем за долі українського народу. І водночас – відчують невимовну гордість за наших незламних людей. Саме про пам'ять і недопущення таких страшних подій у майбутньому читаємо на сторінках цих книг.

Докладніше за посиланням
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється