10.12.2018
792

  10 грудня в читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка в рамках тижня права та до Міжнародного дня захисту прав людини відбувся інформаційно-просвітницький захід "70-річчя Загальної декларації з прав людини: сучасні виклики та актуальні питання захисту прав людини в Чернігівській області". Організатор заходу – ГО "МАRТ".
  Захід відбувся за участю спеціалістів Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, Управління патрульної поліції, Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, ГО "МАRТ".
  На початку заходу Руслана Бурова, виконавчий директор ГО "МАRТ", процитувала слова Мартіна Лютера Кінга: "Ніколи не забувайте: усе, що робив Гітлер у Німеччині, було законним". Ознайомила присутніх з історією підписання Загальної декларації прав людини та пояснила значення цього документу для світової спільноти.
  Про рівень прав людини сьогодні говорив юрист  ГО "МАRТ" Дмитро Науменко. Він розповів про результати дослідження про права людини в Україні. Як засвідчило опитування, коли респондентам запропонували визначитися з тим, що важливіше – достаток чи свобода, то практично половина з них висловили готовність терпіти матеріальні труднощі, але не поступатися своїми правами.
  Володимир Бобруйко, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, розкрив питання способів захисту та поновлення порушених прав і свобод людини. Зазначив, що одне з актуальних питань сьогодення – поновлення порушених прав на спадщину. Навів приклади того, де і як порушуються права людини.
  Заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації В'ячеслав Хардіков розповів про право власності, способи захисту права власності та бізнесу.
  Аліна Палуб, т.в.о. інспектора зав'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції, розповіла про насильство в сім'ї, його наслідки, покарання, дії поліції. Наголосила, що більшість жінок бояться звертатися до поліції. Насамкінець побажала: "Головне не мовчати, бути активним, та відстоювати свої права".

result_IMG_3055 result_IMG_3070 result_IMG_3063
result_IMG_3101 result_IMG_3060 result_IMG_3093
result_IMG_3039 result_IMG_3114 result_IMG_3077
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється