До Чернігівської ОУНБ завітав автор статті 47 Конституції України Анатолій Дронь

До Чернігівської ОУНБ завітав автор статті 47 Конституції України Анатолій Дронь

27.06.2023
285
  Конституція України – Основний Закон України, який у тому числі й захищає права, свободи та обов'язки людини і громадянина.
  27 червня, напередодні Дня Конституції України, до Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки завітав український державний та політичний діяч, дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України, член Парламентської асамблеї Ради Європи (1996–1998), дійсний член Академії будівництва України (1994), АЕНУ (1996), заслужений працівник житлово-комунального господарства України та автор статті 47 Конституції України Анатолій Дронь.
  У статті 47 ідеться про те, що "Кожен має право на житло. Держава створює умови, за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду.
  Громадянам, які потребують соціального захисту, житло надається державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступну для них плату відповідно до закону.
  Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду".

  10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Загальну декларацію прав людини як завдання захисту основних прав людини та забезпечення їх дотримання. Так, стаття 17 проголошує: "Кожна людина має право володіти майном як одноособово, так і разом з іншими. Ніхто не може бути безпідставно позбавлений свого майна".
  Після повномасштабного вторгнення в Україні питання житла стоїть дуже гостро. Найбільших руйнувань зазнав житловий фонд таких областей як Донецька, Луганська, Харківська, Київська, Миколаївська та Чернігівська. Загальна кількість пошкоджених об'єктів житлового фонду станом на червень 2023 року становить понад 163 тисячі. Загальна площа пошкоджених або зруйнованих об'єктів – 87 мільйонів м2, що становить 8,6% від загальної площі житлового фонду України. Такі дані подає Kyiv School of Economics.
 





 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється