Відкриття виставки "Свідчення про війну. Чернігівська та Городнянська громади"

Відкриття виставки "Свідчення про війну. Чернігівська та Городнянська громади"

03.09.2023
144
  3 вересня в Чернігові відбулося відкриття вуличної виставки "Свідчення про війну. Чернігівська та Городнянська громади" у межах проєкту "Зміцнення соціальної̈ згуртованості та заснування суспільного договору у постраждалій від війни Чернігівській області".
  Чернігівська ОУНБ імені Софії та Олександра Русових за ініціативи директорки Інни Аліференко долучилася до проєкту зі збору усних свідчень очевидців війни, що живуть у Чернігові. Спогади свідків оточення Чернігівщини та облоги міста російськими військами записувала Олена Попович, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів. На прохання інтерв'юєрки бути оповідачами люб'язно погодилися Валерій Вовк, Владислав Савенок, Ольга Гейда, Надія Заваліна, Наталія Фурникова.
  Координувала роботу і всіляко допомагала учасникам проєкту завідувачка сектору обліку та збереження усних джерел Українського інституту національної пам'яті, кураторка усноісторичних проєктів УІНПу Тетяна Ковтунович. Щиро дякую нашій кураторці!
  Наразі відеоматеріали розміщені на YouTube за посиланням
  Надалі зібрані спогади будуть зберігатися в архіві усних свідчень Українського інституту національної пам'яті.
  Після Чернігова виставка помандрує до Городні, а пізніше – до Нідерландів.

  Довідково: Наразі вже записано 36 усноісторичних інтерв'ю з мешканцями Городнянської громади та міста Чернігова – спогадів людей, що пережили окупацію та облогу. На їх основі і було створено вуличну виставку. У збірнику Свідчення про війну. Чернігівська та Городнянська громади, що містить фрагменти 25 свідчень, матеріали виставки подано в дещо розширеному форматі.
  Нідерландська миротворча організація РАХ (ПАКС) спільно з Український інститут національної пам'яті, ГО "Доброчин" та ГО "Український центр Ненасильницького спілкування і примирення "Простір Гідності" реалізує в Україні проєкт "Розвиток та підтримка соціальної згуртованості". Проєкт фінансується програмою Міністерства закордонних справ Нідерландів МАТРА.
 

















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється