16.03.2012
285

  15 березня відбулась друга зустріч з авторами серії книг "Європейське місто".

  До уваги учасників були представлені  видання "Новгород – Сіверський – європейське місто", "Семенівка – європейське місто", "Козелець – європейське місто". Авторами науково-популярних видань є провідні історики та краєзнавці Чернігівщини, а саме – Любов Шара, Тамара Чумак, Борис Домоцький, Сергій Гузоватий, Олександр Бичков.

  Видання являють собою невеликі нариси, що розкривають європейський контекст історії невеликих населених пунктів регіону.

  Автори книг зустрілися з читачами бібліотеки, школярами, студентами, освітянами, журналістами, всіма тими, хто цікавиться історією рідного краю.

Вів презентацію директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, який наголосив на необхідності та корисності такого роду видань.

  Директор проектів Сіверського інституту регіональних досліджень, кандидат філософських наук Людмила Чабак розповіла про ідею проекту, видання серії "Європейське місто" у 2011 році та перспективи на 2012 рік.

  Консультант Центру європейської інформації Тетяна Шумська проінформувала присутніх про основні напрямки роботи Центру, видавничу діяльність та органічний його зв'язок з роботою відділу краєзнавства бібліотеки. Під час своєї праці автори серії книжок "Місто європейське" використовували ресурси зведеного краєзнавчого каталогу та історичні матеріали з книжок, брошур, монографій та статті з періодичних видань.

  Про зміст видань та історію рідного краю розповіли автори праць. Вони розкрили європейський контекст історії населених пунктів, поділилися досвідом написання вищезазначених нарисів та своїми творчими планами на майбутнє.

  Автори представленої серії видань здійснили важливу справу, продовжуючи говорити про історію наших міст і містечок, яка створювалася віками на тлі Європи. Зазначену справу варто продовжувати, – зробили висновок учасники зібрання, – оскільки на Чернігівщині існує значна кількість міст і містечок зі старовинною історією та європейськими зв’язками, які чекають на свого дослідника.

  Цікавою, своєчасною та доцільною була презентація книги "Європейські традиції міського самоврядування", яку упорядкував кандидат історичних наук, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади Володимир Бойко.

 

DSC05445 DSC05451
DSC05468 DSC05447
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється