29.08.2015
1720

  25-29 серпня у місті Києві відбувся семінар "Американські центри в Україні: креативні програми, нові технології, ефективний менеджмент", організований за сприяння Посольства США в Україні. Чернігівську ОУНБ ім. В.Г. Короленка представляла Кашнікова В.Р., керівник інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку".
  Перший день розпочався привітанням та розглядом питань розвитку американських центрів у 2016 році. Також учасники семінару відвідали Американський дім (American House) та ознайомилися з його роботою.
  Наступного дня учасники семінару завітали до Національної бібліотеки України для дітей, де діє "Вікно в Америку для майбутніх лідерів". Приємним сюрпризом виявилася організована гавайська вечірка, де всі могли ознайомитися з культурою американських Гавай.
  Третій день розпочався з презентації Олексія Васильєва, директора "Інформатіо-Консорціуму" та Вікторії Чьоч, менеджера, які розповіли про копірайт для бібліотекарів. Презентація відбувалася в приміщенні Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки м. Києва. Також надзвичайно цікавою була презентація та дискусія щодо 3-D друкування та творчих майданчиків в бібліотеках. Учасники семінару змогли на практиці побачити, як працює 3-D принтер та як його можна використовувати у роботі з користувачами бібліотеки.
  Четвертий день розпочався з екскурсії по бібліотеці Гете-Інституту в Києві. Була представлена діяльність Гете-Інституту в Україні та програми, які вони тут впроваджують. Наступним кроком був візит до Американської бібліотеки, яка діє в Києво-Могилянській Академії, де було обговорено питання залучення випускників програм уряду США до діяльності центрів "Вікно в Америку".
  Цікавою була сесія презентацій колег з міст Тернопіль, Дніпропетровськ, Луцьк та Полтава, які презентували інноваційну програму "Вікна" на велосипедах". Також досвідом роботи поділилися колеги з Одеси, Херсона та Кіровограда.

1 3 10
5 2 8
7 11 12
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється