Краєзнавчі новини

Краєзнавчі новини

30.03.2020
597

  Андрій Леонідович Курданов, голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України, зібрав унікальну книгу обсягом 200 сторінок за назвою "Літопис Новобілоуської сільської громади" (в трьох частинах). Перша частина – розширений літопис сіл від давнини до сьогодення. Друга частина – хроніка втрат воїнів-земляків у роки Другої світової війни. Це була дуже копітка робота. Для уточнення даних Андрій Курданов широко використав інформацію інтернетсайтів спеціалізованих архівів. Третя частина книги вміщує також уточнену інформацію про бойові нагороди ветеранів війни. І тут без архівів теж не обійшлося. Отже, головним чином у "Літопису" вшановується пам’ять солдат, полеглих і тих, хто вижив на тій клятій війні. Адже минуле не зникає і героїчно пролита кров не зникає. Захищаючи свою Батьківщину воїни знали, якщо вона вмирає – вмирає все.
  Для істориків і краєзнавців видання надзвичайно цінне тому, що до нього внесені матеріали із чернігівських газет за період з 1896 по 1941 рік, які перебувають на зберіганні у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського. Це списки мешканців козацької доби, дев’ятнадцятого і двадцятого століть, інші різноманітні статті інформаційного і нарисового характеру.  
  Андрій Курданов – подвижник, який заново визбирує духовну спадщину. Згадаймо слова Антона Павловича Чехова: "Подвижники потрібні, як сонце. Складаючи найпоетичніший і життєрадісний елемент суспільства, вони збуджують, втішають і облагороджують".
  Подібні "Літописи" видані і по інших сільських громадах Чернігівського району. Вони вже знайшли місце на книжкових полицях бібліотек. Нова книга теж незабаром вийде з друку і дійде до сільських громад, бібліотек Чернігівщини. Отримає цю книгу і наша бібліотека, Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка, яка завжди з радістю відкриває фонди своїм користувачам!  





Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється