Презентація книги "Ічнянці на війні проти російських окупантів"

Презентація книги "Ічнянці на війні проти російських окупантів"

18.08.2021
356

  18 серпня, напередодні 30-ї річниці Незалежності України, у читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка на засіданні клубу "Краєзнавець" було презентовано книгу "Ічнянці на війні проти російських окупантів". Автор-укладач книги – волонтерка, голова ГО "Нескорені" Олеся Реута.
  Ця книга присвячена 318 бійцям Ічнянщини, які брали участь у російсько-українській війні. Видання – унікальне. Його особливість у тому, що авторка уклала списки всіх ічнянців, хто брав участь у російсько-українській війні, об'їхала десятки й сотні кілометрів, аби заглянути в очі бійцям, вислухати їхні сповіді, зробити записи про долю кожного... Ця книга – присвята і подяка кожнісінькому ічнянцю – учаснику російсько-української війни.
  З виходом у світ книги привітала присутніх заступниця директора бібліотеки з наукової та інноваційної діяльності Алла Мальована. З сердечним болем, зі сльозами на очах вона наголосила, що українська земля і сьогодні здригається від вибухів снарядів, рясно поливається кров'ю українських військових та мирного населення, болем краються серця матерів, дружин та осиротілих дітей...
  Автор-укладач видання Олеся Реута представила книгу та її героїв. В обговоренні видання взяли участь радник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Никоненко, начальник територіального відділу Міністерства у справах ветеранів України у Чернігівській області Володимир Мироненко, представниці громадської організації "Єдина родина Чернігівщини", бійці з Ічнянщини Юрій Шеменда, Віталій Панасенко, Вячеслав Бабіч, Тетяна Дорошенко, отець Антоній (Панасенко), підполковник запасу, ветеран 13-го окремого мотопіхотного батальйону Ігор Бизган, журналістка і волонтерка Тетяна Миргородська.
  Гарним музичним подарунком-вітанням присутнім став виступ солістки капели бандуристів ім. Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, лауреатки міжнародних та всеукраїнських конкурсів Алли Калашник. А вірш "Молитва" Олени Степової у виконанні бібліотекаря науково-методичного відділу Анастасії Ширманової викликав бурю щирих емоцій.
  У читальній залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Вони боролися за найцінніше, що є у світі, – за Україну", яку представила модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Наталія Рослік.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється