Радіодиктант національної єдності – 2021

Радіодиктант національної єдності – 2021

09.11.2021
468

  9 листопада, в День української писемності та мови, працівники Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка вчергове писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Його назва красномовно свідчить про те, що саме цього дня відбувається консолідація українського суспільства. Цьогорічний диктант – уже двадцять перший.
  Із журналістських сюжетів ми побачили, що до флешмобу доєдналися українці, які живуть у різних куточках світу, а також представники різних національних спільнот, що шанують українську мову та прагнуть її вивчити. Перед тим як почати писати диктант, ми мали можливість спостерігати у прямому ефірі на платформі Українського радіо за включеннями з різних міст України. Приємно було бачити київського радіожурналіста Романа Коляду, який був спеціальним гостем на нашому V поетичному фестивалі "Дотиком душі". Сьогодні пан Роман брав інтерв'ю у людей, які прийшли писати радіодиктант у бібліотеку ім. Вернадського. Вразили неймовірна щирість учасників заходу і їхня зацікавленість саме в об'єднанні задля простої на перший погляд спільної справи.
  Провести флешмоб такого масштабу, щоб об'єднати українців усієї земної кулі, запропонували талановитому українському письменникові Юрію Андруховичу, який цьогоріч став автором і читцем диктанту. Текст мав назву "Слідом за пам'яттю". До речі, автор відкрив невеличкий секрет: це – початок його нового роману. Пам'ять справді повертає нас у минуле, а чудові спогади налаштовують людину на позитивні емоції. Старий парк – безмежний, романтичний і загадковий… В осінню ж пору він щоразу ставав спочатку яскравим, а відтак, скинувши барвисті шати, – беззахисним перед забаганками зими. Цей парк – наче жива істота, яка своєю красою може врятувати життя…
  Журналісти Українського радіо запитали у Юрія Андруховича: "Що саме для вас означає радіодиктант національної єдності?" Він відповів: "Для мене це професійне випробування".
  Працівники Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності із задоволенням. Адже наша спільна мета – розвивати та оберігати українську мову. Для кожного це було нове відкриття.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється