Відкриття виставки світлин "Війна в очах дітей"

Відкриття виставки світлин "Війна в очах дітей"

21.11.2022
453
  21 листопада, в День Гідності та Свободи, в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки світлин спільного фотопроєкту бібліотеки та ОК "Північ" "Війна в очах дітей".
  У проєкті взяли участь понад 30 дітей із прифронтових районів Донеччини: Бахмута, Костянтинівки та ін. Найстаршій дитині – 10 років, а найменшій – лише 2.
  Виставка розмістилася на першому поверсі і в конференцзалі бібліотеки, що дуже символічно, адже саме ця зала сильно постраждала під час бомбардування Чернігова. Здається, дитячі очі дорослим поглядом споглядають експозицію зруйнованого мирного життя…
  Ведуча заходу Надія Заваліна розповіла, що мета цього фотопроєкту та експозиції зокрема – показати жахи війни через очі дітей, які побачили смерть, руйнування і зло. Ідейною натхненницею проєкту стала начальниця групи військово-цивільного співробітництва на Бахмутському напрямку Оксана Анодіна. А втілила цю ідею у фотографії військова журналістка Поліна Коваленко, яка працювала в Бахмуті, Соледарі, Костянтинівці, Часовому Яру, Добропіллі. Саме в Добропіллі наприкінці літа Оксана Анодіна організувала для дітлахів конкурс малюнку на асфальті, де й були зроблені ці світлини. 
  У вступному слові директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко наголосила, що це перше відкриття виставки в бібліотеці з моменту повномасштабного вторгнення, а військовослужбовець ОК "Північ", полковник Вадим Мисник запевнив, що співпраця з бібліотекою і на мистецькому, і на літературному фронті обов’язково продовжуватиметься і надалі.
  Завітав на відкриття фотовиставки і генерал-майор Збройних сил України, командувач військ Оперативного командування "Північ", почесний громадянин Чернігова Віктор Ніколюк. Він прийняв із рук начальниці відділу ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксани Огненко своєрідний оберіг – прапор України, на якому розписалися діти Чернігівської області.
  В очах наших маленьких "дітей війни" можна побачити біль, сум, тугу, але разом з тим – надію і віру у щасливе майбутнє та Перемогу. Як сказав Віктор Ніколюк, ми всі разом відстояли Чернігів і тепер усі разом боронимо Україну від агресора – кожен на своєму місці, на своєму фронті.
  Віримо в наших захисників і захисниць, допомагаємо та докладаємо всіх зусиль, аби пришвидшити омріяну Перемогу. Об’єднані – означає непереможні!
 
Катерина Мехеда,
провідна бібліотекарка відділу мистецтв,
член НСЖУ
За інформацією Олесі Гузун,
начальниці служби зв’язків з громадськістю ОК "Північ"
 



































 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється