Етер "Бібліотайм" │ Історичні романи Оксани Зененко

Етер "Бібліотайм" │ Історичні романи Оксани Зененко

19.12.2022
361
  Оксана Зененко – херсонська письменниця, випускниця Херсонського державного технічного університету. У літературі дебютувала під псевдонімом Діана Ясна з романом "Дорога до щастя" та повістю "Мрії збуваються". 2019 року в газеті "Дебют" вийшов друком її роман "Чемпіонка". Восени того ж року Оксана Зененко стала співавтором збірки "Покрова через Збруч" від видавництва "КМ-Букс".
  Багаторічне захоплення авторки історією України, дослідження епохи Гетьманщини лягли в основу романів "Останній лицар гетьмана" і "Таємна місія гетьмана", що побачили світ у 2020 і 2021 роках у видавництві "Український пріоритет".
  "Останній лицар гетьмана" – це історично-містичний роман, мандрівка в часі, де авторка вправно поєднує сучасність та епоху козацької України з її славними воїнами та загадковими лицарями. Разом із героями роману можна пережити дивовижне кохання й побачити бурхливі події визвольної війни гетьмана Дорошенка, відчути захват перемог і дізнатись причини гірких поразок, що, залишаючись непоміченими, й досі відгукуються у нашому сьогоденні. У січні 2021 року за роман "Останній лицар гетьмана" авторку нагороджено медаллю ім. О. Довженка.
  Гостросюжетний роман "Таємна місія гетьмана" – це друга книга історичного циклу письменниці, яка складає повноцінну пару першій. Цього разу події у романі відбуваються вже у часи гетьмана Мазепи у славетній столиці гетьманщини Батурині.
  Обидва романи презентувалися у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка: "Останній лицар гетьмана" – у форматі онлайн, а на представленні роману "Таємна місія гетьмана" авторка була присутня особисто. На презентації відчувалося наскільки змістовно пані Оксана працює з архівними документами, як майстерно "обрамлює" сухі факти, робить їх цікавими для читача.
  На читачів романів Оксани Зененко чекають пригоди героїв у вирі історичних подій і, безумовно, доленосні поразки та перемоги часів Гетьманщини, які мали неабиякий вплив на подальшу долю нашої країни.
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється