Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування комунального закладу "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка"

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування комунального закладу "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка"

06.02.2023
528
Комунальний заклад "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка" інформує про початок проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування комунального закладу "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка".

Організатор громадського обговорення – комунальний заклад "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка".

Перелік імен, які пропонуються до присвоєння закладу:

Пропозиція від трудового колективу комунального закладу "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка": Глібов Леонід Іванович.

Інформаційна довідка:
  Глібов Леонід Іванович – видатний український поет, перший байкар-класик нової української літератури, талановитий педагог, громадський діяч, видавець, який заснував газету «Черниговский листок», що на той час було журналістським подвигом. Своєю творчістю Леонід Іванович закликав людей до правди, до справедливості, до внутрішнього морального вдосконалення. Не зважаючи на всі перешкоди (фінансова скрута, переслідування та заборони московської влади), до участі в газеті та співпраці йому вдалося залучити П. Куліша, О. Кониського, П. Кузьменка, М. Номиса, О. Лазаревського, М. Вербицького, П. Чубинського, О. Марковича, С. Носа та багато інших діячів. Він підтримував громадську бібліотеку коштами та передавав книги до фондів. Все його свідоме життя, творча праця, громадська діяльність пов’язані з Черніговом і Чернігівщиною. Поет прожив тут 35 років, сумлінно працюючи на ниві української культури. Помер 1893 року, і похований в Чернігові на Болдиній горі, де йому споруджено пам’ятник.
  Леонід Глібов автор 107 байок, 40 ліричних пісень, частина яких вважаються народними та являють для нас немалої цінності спадщину, як зразки поетичної форми, як досягнення минулої історичної доби в творенні літературної мови.


Пропозиція від благодійної організації "Благодійний фонд ім. Софії Русової": Софія та Олександр Русови.

Інформаційна довідка:
  Софія Федорівна Русова – видатний український педагог і громадський діяч, та її чоловік Олександр Олександрович Русов – відомий земський статистик, науковець і громадсько-політичний діяч, все своє життя присвятили піднесенню освітнього рівня українського народу, приділяючи значну увагу не лише освітнім закладам, а й бібліотечній справі.
  У 1876-1878 роках вони увійшли до складу ініціативної групи по створенню громадської бібліотеки, якій згодом було присвоєно ім’я російського письменника, журналіста, публіциста, мецената та громадського діяча В. Г. Короленка. Крім того, О. О. Русов входив до складу правління бібліотеки, а згодом був членом ревізійної комісії, секретарем, головою правління закладу. Будучи меценатом громадської бібліотеки, підтримував її коштами та сприяв поповненню бібліотечного фонду.


Інші пропозиції.

Зауваження та пропозиції (з відповідним обґрунтуванням) подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою із зазначенням найменування (юр. особи), прізвища, імені, по батькові (фіз. особи) та адреси на поштову адресу: просп. Миру, буд. 41, м. Чернігів, 14000 або на електронну пошту  комунального  закладу "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка": korolenkolib@ukr.net, тема "Пропозиції щодо перейменування" до 7 березня 2023 року включно.

Анонімні пропозиції (зауваження) та пропозиції, які порушують морально-етичні норми не реєструються і не розглядаються.

Консультації з питання, що винесено на громадське обговорення можна отримати в комунальному закладі "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка" за адресою просп. Миру, буд. 41, м. Чернігів, електронна пошта : korolenkolib@ukr.net, телефон: (0462) 67-69-16, контактна особа – заступник директора з питань внутрішньобібліотечної роботи та автоматизації бібліотечних процесів Дубовик Лілія Миколаївна.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті комунального закладу "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка" за посиланням http://libkor.com.ua/ протягом 14 днів після проведення громадських слухань.
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється