Семінар-практикум "Облік, списання, організація бібліотечних фондів у бібліотеках територіальних громад"

Семінар-практикум "Облік, списання, організація бібліотечних фондів у бібліотеках територіальних громад"

27.04.2023
614
  27 квітня відбувся онлайн семінар-практикум "Облік, списання, організація бібліотечних фондів у бібліотеках територіальних громад". Захід був організований у зв'язку зі значною кількістю питань та проблем, які виникли у бібліотеках територіальних громад при актуалізації фондів, постановці документів на облік, децентралізації, а саме – коли бібліотеки передавалися на баланс громад.
  Учасників семінару традиційно привітала директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко та коротко окреслила стан фондів бібліотек області й тенденції їх актуалізації.
  Про нормативну базу, установчі документи відділу комплектування та працівників, які займаються організацією бібліотечних фондів, розповіла заступниця директорки з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Вікторія Примак.
  Спеціалісти відділу формування фондів та каталогізування Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка – завідувачка Людмила Шевердіна та головна бібліотекарка Світлана Шевченко – проаналізували тему бібліотечного обліку, а саме – взяття документів на баланс, правила оформлення. Крім того – на практиці показали, як індексувати ціну документів до 2010 року.
  Завідувачка науково-методичного відділу Катерина Райхіль розповіла про порядок проведення інвентаризації бібліотечних фондів.
  Актуалізації бібліотечних фондів, досвіду роботи бібліотек України в цьому питанні, тенденціям та загальним проблемам був присвячений виступ заступниці директорки з внутрішньобібліотечної роботи та автоматизації бібліотечних процесів Лілії Дубовик. Учасники семінару активно ставили запитання щодо актуалізації, оскільки ця тема – чи не найголовніша в період війни.
  Не менш важливу тему списання бібліотечних фондів розкрила завідувачка відділу зберігання Лариса Притиковська. Бібліотекарі, які підключилися до семінару, теж мали багато запитань: стосовно оформлення актів списання, можливих кількісних показників щодо списання, причин списання.
  Завершився семінар порадами практиків у форматі запитання-відповідь, де було розкрито всі важливі питання, які виникають у бібліотеках територіальних громад. Інна Аліференко підбила підсумки заходу, наголосивши на важливості організації таких семінарів, та побажала учасникам плідної роботи, мирного неба і перемоги.




















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється