Розмовний клуб "Мова чудова"

Розмовний клуб "Мова чудова"

17.06.2023
395
  17 червня в читальному залі Чернігівської ОУНБ відбулося друге заняття розмовного клубу "Мова чудова". Тема для обговорення – "День батька".
  Цього разу до нашої розмови долучилися нові учасники, що не може не тішити. Адже це свідчить про те, що все більше людей прагнуть перейти на українську мову, хочуть знайти однодумців і спілкуватися в українськомовному середовищі.
  Розпочалося заняття з перевірки домашнього завдання. Присутні розповідали про себе, свої хобі, вподобання, характер тощо. Навіть ті, хто не був минулого разу, активно включилися у спілкування. Це говорить лише про стійку мотивацію та бажання навчитися говорити українською мовою.
  Як завжди, на зустрічі ми обговорювали тему й виконували мовні завдання: відгадували фразеологізми та добирали до них антоніми, працювали над синонімами до слова "батько", вчилися ласкаво звертатися, правильно розставляти наголоси у словах. А ще намагалися збагатити словник прикметниками. Труднощі, які виникали, обов'язково долали всі разом.
  Та на наших зустрічах ми не тільки вчимося добре працювати, а ще й уміємо гарно відпочивати. Так, щоб трішки розвантажитися, проводили мовну гру "Відгадай ребуси". Наприкінці заняття влаштували вікторину "Чи добре ви знаєте українську мову?". Таким чином, учасники заняття розширили свої знання й отримали солодкі заохочувальні призи.
  Чи було домашнє завдання? Звичайно. До речі, попередню роботу всі виконали сумлінно та старанно.
  Завітавши до нас, ви маєте знати, що розмовний клуб – це в першу чергу спілкування з однодумцями. Цього разу ми знову зустрілися, наговорилися та збагатилися.
  Розмовний клуб "Мова чудова" – це місце, де можна розпочати українськомовне життя й подолати мовний бар'єр.
 
  Підготувала Катерина Денисенко,
  бібліотекарка відділу документів з гуманітарних наук
 











 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється