Розмовний клуб "Мова чудова"

Розмовний клуб "Мова чудова"

05.08.2023
597
  Нібито нещодавно відбулося перше заняття розмовного клубу "Мова чудова" в Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових, а 5 серпня ми зустрілися вже вчетверте.
  Учасниці клубу з радістю підтримують ініціативу й сумлінно виконують усі завдання та вправи. Чому? Тому що під час наших зустрічей ми не тільки багато спілкуємось, але й поглиблюємо знання української мови на практиці.
  На сьогоднішньому занятті ми продовжували розвивати креативне мовлення за допомогою творчих вправ "Скласти асоціативний ряд" і "Різноманітний алфавіт". Також добирали синоніми, боролися із суржиком та вчилися правильно ставити наголоси у словах.
  На минулій зустрічі учасниці клубу надзвичайно зацікавилися грою "Емоційний інтелект". Тож вирішили пограти і цього разу. На заняттях ми не тільки розвиваємо мовлення, а ще й вчимося керувати власними емоціями.
  Уже традиційним стало ознайомлення присутніх із мовними цікавинками. Цього разу прозвучала відповідь на запитання "Як правильно: вулиця Івана ФранкО чи Івана ФранкА?".
  Уперше на занятті були використані кінезіологічні вправи для покращення роботи обох півкуль мозку. Такі завдання допомагають концентрувати увагу, вчать самоконтролю, сприяють активізації роботи обох півкуль.
  Креативне домашнє завдання "Казкові рішення" спонукатиме наших учасниць не тільки поміркувати, але й пофантазувати і скласти коротку обґрунтовану відповідь.
  Чекаємо всіх охочих 19 серпня об 11:00 у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових.
  Нагадуємо, що зустрічі в межах розмовного клубу "Мова чудова" відбуваються кожної першої і третьої суботи місяця.
  Підготувала Катерина Денисенко,
  бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук






 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється