"Осінні гнізда" Леоніда Горлача – книга, що зазвучала на повен голос

"Осінні гнізда" Леоніда Горлача – книга, що зазвучала на повен голос

07.08.2023
270
  821(477.51)
  Г 69
  Горлач Л. Н. Осінні гнізда : вірші, поеми / Леонід Горлач. – Ніжин : Орхідея, 2022. – 155 с.
  За підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації розроблено пробний варіант аудіювання 19 віршів воєнної тематики лауреата Шевченківської премії Леоніда Горлача у межах Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023–2028 роки.
  А почалося все з того, що у бібліотеках Чернігівщини, зокрема й у Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових, проводилося анкетування з метою визначення книг місцевих авторів, найпопулярніших серед читачів. Саме ці книги відтак планувалося озвучити. І ось перша "ластівка" вже є! Книга "Осінні гнізда" нашого знаного земляка Леоніда Горлача зазвучала на повний голос!
  Творчість Леоніда Горлача вже давно має чимало прихильників, яких стає дедалі більше. Усі вони з приємністю відзначать не лише зростання поетичної майстерності лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, але й багатовимірну вірність традиції, беззаперечне служіння рідній Україні, болісне заглиблення у її минуле й натхненне піднесення у прекрасне майбутнє, яке, як би там не було, вигранюється в новітніх формах на фронтах уже бозна-якої за ліком війни з ненажерливим північним сусідом.
  "Осінні гнізда" – назва проста й дохідлива і водночас – надзвичайно метафорична, бо ми всі раптом опинилися кожен у своєму обмеженні – чи то фізичному, чи то уявному.
  Книга розрахована на широке коло читачів – і не тільки найвишуканіших та найвибагливіших любителів поезії.
  Отже, до вашої уваги – запис загальною тривалістю 15 хвилин. Слухайте, переймайтеся, замислюйтеся, робіть висновки.
  Вірші читає актор Чернігівського обласного молодіжного театру Роман Покровський. Звукорежисер Володимир Попов. Режисер Ігор Тихомиров.
  Аудіо зроблено у студії звукозапису Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється