Понад 700 нових книжок для головної бібліотеки Чернігівщини. Далі буде…

Понад 700 нових книжок для головної бібліотеки Чернігівщини. Далі буде…

20.09.2023
605
  Чудова новина! До фонду Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових почали надходити українськомовні книжки, закуплені за бюджетні кошти в межах реалізації Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023–2028 роки.
  Серед нових надходжень – художня, науково-популярна, навчальна література. Тут – книги українських письменників і чудові переклади творів зарубіжних авторів, творчість класиків української літератури і сучасників. Тематика – найрізноманітніша: від ніжних жіночих романів до серйозних історичних та психологічних видань. "Льодяникові черевички", "Шоколад", "Львів. Париж. Круасани"… Які смачні привабливі назви! І тут же – "Сад Гетсиманський" Івана Багряного, "Червень 41-го. Остаточний діагноз" Марка Солоніна, "Необхідні речі" та інші літературні шедеври від "короля жахів" Стівена Кінга.
  Усього не перерахувати. Та й не треба. Бо набагато краще прийти в бібліотеку, взяти цілий стос книжок додому, зручно вмоститися у кріслі з чашкою чаю або кави і читати, читати, читати…
  Незабаром нові книжки "поселяться" на наших полицях. Отже, чекаємо на вас, шановні читачі!
  І це ще не все. 700 з гаком примірників – то лише перша частина нових надходжень. Уже в дорозі ще понад 500 книжок. Скоро вони будуть у нас! Отже, читати – не перечитати! І це дуже добре.

  Довідково

  Програма сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023–2028 роки затверджена розпорядженням Чернігівської обласної військової адміністрації від 21 квітня 2023 року № 196. Розроблена відповідно до Законів України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", "Про місцеві державні адміністрації", "Про місцеве самоврядування в Україні", Указу Президента України від 31.05.2018 № 156/2018 "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України". Чернігівщина стала 15-ю областю в Україні, де затверджено регіональну мовну програму.
  Мета Програми – забезпечення дотримання конституційних гарантій та створення умов для всебічного розвитку і функціонування української мови як державної, сприяння опануванню нею населенням Чернігівської області та підвищення престижу використання, посилення її ролі в українському суспільстві як засобу зміцнення державної єдності, захисту національного мовно-культурного та мовно-інформаційного простору.
  Комунальний заклад "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових" бере активну і безпосередню участь у реалізації Програми.
 







 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється