Навчаємося самі, щоб навчати інших!

Навчаємося самі, щоб навчати інших!

28.10.2022
123
  Координаторка хабу цифрової освіти – завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Олена Попович та провідна бібліотекарка відділу Олена Слєпченко взяли участь у п'ятиденному онлайн-тренінгу для тренерів Регіональних тренінгових центрів "Розвиток спроможності бібліотек-хабів цифрової освіти". Мета навчання – розширення цифрових навичок тренерів, а надалі й координаторів хабів цифрової освіти.
  Навчання відбулося в межах проєкту ВГО Українська бібліотечна асоціація, що реалізується за грантової підтримки від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та уряду Швеції.
  Спікери запропонували до уваги учасників інформацію про проєкт, важливість цифрових навичок у житті сучасної людини, про цифрову грамотність як частину інформаційної грамотності, стратегічні цілі й дослідження Міністерства цифрової трансформації з питань цифрової грамотності та освіти. Також було розглянуто можливості порталу "Дія. Цифрова освіта" і функції хабів цифрової освіти.
  Учасники тренінгу вивчали такі питання:
  потреби користувачів хабів цифрової освіти;
  нормативна база, що регламентує роботу хабу;
  облаштування й технічне оснащення хабу;
  надання навчальних, інформаційних, консультативних та довідкових послуг;
  базова політика послуг доступу;
  профіль компетентностей бібліотекаря-координатора;
  побудова індивідуального плану навчання;
  ресурси для підвищення рівня професійних компетентностей;
  інструменти створення цифрового контенту;
  ефективна комунікація у співпраці з медіа.
  Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка щиро дякує організаторам тренінгів ВГО Українська бібліотечна асоціація і тренерам за підвищення кваліфікації з питань навчання користувачів цифрової грамотності.
  Проєкт ПРООН "Цифрові, інклюзивні, доступні: Підтримка цифровізації державних послуг в Україні" (Проєкт підтримки Дія), у межах якого була надана грантова підтримка, розпочав роботу у 2021 році і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожна людина в Україні могла користуватися електронними послугами й ніхто не залишився поза увагою.
















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється