Семінар з основ усноісторичного документування та ненасильницького спілкування

Семінар з основ усноісторичного документування та ненасильницького спілкування

18.02.2023
137
  14–18 лютого у Києві відбувся навчальний семінар для інтерв'юєрів проєкту "Зміцнення соціальної̈ згуртованості та заснування суспільного договору у постраждалій від війни Чернігівській області". До цього цікавого й корисного заходу долучилася завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Олена Попович.
  Учасники семінару опановували основи усноісторичного документування, підготовки до інтерв'ю та його проведення, ненасильницького спілкування; обговорювали роль співпереживання та емпатії у процесі документування усних історій; працювали над самозбереженням і психоемоційною саморегуляцією інтерв'юєрів. Практичною частиною заходу було вивчення професійного обладнання для інтерв'ювання та формування вмінь і навичок з базового кіновиробництва. За підсумками навчання всі його учасники отримали сертифікати.
  З нами працювали досвідчені та професійні тренери: історикиня, завідувачка сектору обліку та збереження усних джерел Українського інституту національної пам'яті, кураторка усноісторичних проєктів УІНПу Тетяна Ковтунович і спеціаліст з відновлення соціальних зав'язків після деструктивних подій, сертифікований тренер з Ненасильницького спілкування, ННС (Данія–Україна) Карл Плеснер.
  Тиждень був насичений інформацією, живими емоціями, спілкуванням з цікавими людьми, спогадами, які тривожать душу й серце, неймовірними історіями незламності та справжніх подвигів наших земляків.
  Щира вдячність організаторам проєкту за можливість долучитися до такої важливої справи! Низький уклін і подяка нашим захисникам за можливість працювати, досліджувати, документувати на рідній землі!
  Проєкт реалізується Нідерландською миротворчою організацією РАХ (ПАКС) спільно з Українським інститутом національної пам'яті, ГО "Доброчин" та ГО "Український центр Ненасильницького спілкування і примирення "Простір Гідності" за фінансової підтримки програми Міністерства закордонних справ Нідерландів МАТРА.
 















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється