"Монастирі давнього Галича – духовні обереги української нації": Чернігівщині – від Івано-Франківщини

"Монастирі давнього Галича – духовні обереги української нації": Чернігівщині – від Івано-Франківщини

11.12.2023
244
  У Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових чудове книжкове поповнення – монографічне видання професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Миколи Кугутяка "Монастирі давнього Галича – духовні обереги української нації". Щиро дякуємо голові Івано-Франківської обласної ради Олександру Сичу, за сприяння якого ця книга надійшла до нашої бібліотеки. Колектив пишається тим, що матимемо у своїх фондах таке цінне видання, привабливе у всіх сенсах: і шляхетним виглядом, і глибоким змістом! Припускаємо, що ця книга єдина на всю Чернігівщину, і то для нас велика честь.
  Слід відзначити, що ця приємна подія відбулася завдяки тривалій плідній співпраці очільника нашої бібліотеки з Івано-Франківщиною. Сподіваємося, такі доброзичливі взаємини триватимуть і надалі.
  Книга видана за кошти обласного бюджету на виконання обласної комплексної програми "Відзначення 1125-річчя від часу першої згадки про місто Галич" на 2022–2023 роки за благословенням Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира Війтишина й Митрополита Івано-Франківського і Галицького ПЦУ Іоасафа Василиківа.
  Монографічне видання висвітлює особливості євангелізаційних процесів на теренах Галицького Прикарпаття, розкриває проблеми формування і розвитку монастирської традиції давнього Галича-Крилоса ХІІ–XVIII століть, духовну та цивілізаційну місію чернецтва, його роль у системі єпископської і митрополичої Галицької катедри. Зроблено спробу дослідити чернечий феномен Крилоської гори, скельно-печерні обителі й монастирі ближніх околиць давнього Галича. Важлива ознака книги – публікація документів з історії чернецтва Галича-Крилоса.
  Видання призначене для істориків, релігієзнавців, культурологів, етнологів та всіх, хто цікавиться історією і культурою давнього Галича.
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється