Нове довідкове видання – бібліографічний покажчик "Туристичними шляхами Чернігова"

Нове довідкове видання – бібліографічний покажчик "Туристичними шляхами Чернігова"

09.01.2024
186
  Серед міст України Чернігів посідає особливе місце. В Україні навряд чи знайдеться інше місто, за винятком Києва, яке могло би "позмагатися" за кількістю пам'яток архітектури, культури, мистецтва, археології з Черніговом – одним із найдавніших міст Європи. На території Чернігова налічується 32 пам'ятки археології, 97 – історії, 17 – монументального мистецтва, 68 – архітектури і містобудування.
  Щоб ознайомити читача з туристичними об'єктами міста, фахівці Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових підготували бібліографічний покажчик "Туристичними шляхами Чернігова". У запропонованому виданні укладачі намагаються розкрити історію краю, розказати про безцінні шедеври давнього зодчества, які приваблюють туристів із усіх усюд. Для цього було зібрано матеріали про заповідники, пам'ятки архітектури та археології міста.
  За видовою ознакою до покажчика включені книги, збірники, брошури, бібліографічні посібники, публікації з газет і журналів. Матеріал систематизовано за розділами, які в комплексі містять інформацію про основні історичні та архітектурні пам'ятки Чернігова. Для зручності користувачів у межах кожного розділу матеріали розміщено у хронологічній послідовності, а у межах року – за алфавітом авторів та назв документів.
  Опис літератури здійснено відповідно до чинних державних стандартів. Бібліографічні описи пронумеровані. Використовується система посилань. До випуску ввійшло 1038 друкованих джерел.
  Довідковий апарат складається з алфавітного покажчика.
  Видання може бути корисним краєзнавцям, екскурсоводам, викладачам і студентам, журналістам і літераторам, бібліотечним і музейним працівникам, усім, хто вивчає історію рідного краю.
  З онлайн-версією покажчика можна ознайомитися на сайті Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових у розділі "Електронна бібліотека" за посиланням
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється