Принципи безпеки під час збройного конфлікту

Принципи безпеки під час збройного конфлікту

15.01.2024
181
  У Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулася інформаційно-роз'яснювальна зустріч для працівників бібліотеки на тему "Принципи безпеки під час збройного конфлікту".
  Представники міжнародної гуманітарної організації "Представництво The Halo Trust в Україні", яка займається розмінуванням, розповіли, що робити людині, яка побачила чи знайшла підозрілий або схожий на боєприпас предмет. Також учасники зустрічі дізналися, як розрізняти небезпечні території, як діяти, побачивши офіційні або неофіційні попереджувальні знаки чи зайшовши на небезпечну територію.
  Фахівці з розмінування розповіли про види мін та інших боєприпасів, терміни їх небезпечної "придатності". Ми почули міфи і правду про міни та розтяжки, дізналися, що таке залишені й нерозірвані боєприпаси, суббоєприпаси та міни-пастки, яким чином може маскувати небезпеку природа. Також мова йшла про наслідки необережного поводження з боєприпасами. І, звичайно, акцент був зроблений на правилах безпеки.
  Наприкінці заходу його учасники пройшли невеличкий тест на закріплення набутих знань та отримали інформаційні матеріали й сувеніри.

  * * *

  На жаль, майже щодня трапляються нещасні випадки. По-перше, через те, що Україна перебуває в активній фазі збройного конфлікту, по-друге, через те, що і дорослі, й діти знаходять невідомі предмети та інколи несвідомо нехтують простими правилами безпеки.
  Якщо активні бойові дії в тих чи інших регіонах закінчилися, це не значить, що небезпека минула. Загрозу становлять військові позиції, блокпости, території, де тривали бої. Ризик зростає також через те, що на нашій землі залишається велика кількість нерозірваних мін та інших вибухонебезпечних предметів, які становлять загрозу для всіх, хто живе і працює на ній.
  Будьте обачні! Дотримуйтеся правил мінної безпеки!
 





 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється