"Роздуми" про сьогодення – звітна виставка чернігівських фотохудожників

"Роздуми" про сьогодення – звітна виставка чернігівських фотохудожників

14.02.2024
123
  14 лютого 2024 року в Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося відкриття звітної фотовиставки – 2023 під назвою "Роздуми" Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.
  "У 2023 році Україна продовжувала боротьбу за незалежність проти рашистської навали, тому протидія ворогу була першочерговим завданням для всіх українців. Тож і фотохудожники Чернігівщини теж робили і продовжують робити свій внесок у цю боротьбу. Хтось служить у Збройних силах України, хтось займається волонтерством або донатить на підтримку наших військових чи постраждалих від збройної агресії. Водночас чернігівські фотомитці не полишають свою творчу справу. Вони продовжують у цей нелегкий час фіксувати події в гарячих точках і в тилу, в Україні та за кордоном. У їхній творчості відображені як воєнні події, так і життя поза війною" (з інформації до виставки).
  Про діяльність організації та деякі здобутки її учасників розповів в. о. голови ЧОО НСФХУ Сергій Тарабара. Учасники організації Андрій Олексієнко, Віктор Кошмал, Андрій Майковський, Вадим Івкін доповнили виступ пана Сергія, а гості заходу поділилися власними думками та враженнями від виставки. Наприклад, фотомитець і мистецтвознавець Віктор Величко наголосив на важливості створення Музею чернігівської фотографії, який би і займався збереженням здобутків сучасних митців, і відкривав та популяризував творчість фотохудожників минулого, а мистецтвознавець Анатолій Адруг порівняв фотографічне мистецтво із живописом.
  На звітній фотовиставці за 2023 рік представлено 40 робіт від 14 авторів – членів і кандидатів Чернігівської обласної організації НСФХУ. Виставка діятиме протягом місяця.
  "Щорічна звітна виставка для фотохудожника – це підсумок творчої роботи за рік, аналіз власної еволюції, можливість продемонструвати загалу свої здобутки, поділитися ідеями. Кожен митець є творчою індивідуальністю, працює у своєму напрямі, має власні погляди, тож в експозиції представлені роботи у різних жанрах та різноманітної тематики, де автори діляться своїми поглядами і роздумами про наше сьогоденне життя" (з інформації до виставки)

  Загальний звіт про діяльність організації та її учасників протягом 2023 року можна переглянути за посиланням 
 

























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється