Презентація книги "Красилівка" (упорядник Володимир Правило)

Презентація книги "Красилівка" (упорядник Володимир Правило)

28.03.2024
510
  28 березня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах засідання клубу "Краєзнавець" відбулася презентація книги "Красилівка". Це – історія села донедавна Бахмацького, а нині Ніжинського району від заснування до сьогодення.
  З появою ще одного цікавого та незвичайного краєзнавчого видання присутніх привітав директор бібліотеки Юрій Соболь.
  Видання, що містить цікаві етнологічні матеріали, не опубліковані раніше архівні відомості й уже опубліковані джерела, представив автор-упорядник книги – уродженець Красилівки, бізнесмен-аграрій, меценат і краєзнавець Володимир Правило. Він наголосив, що книга створена за матеріалами досліджень його батька Олександра Правила, односельця Пантелеймона Ігнатка і результатами особистих розвідок самого пана Володимира.
  Привітали односельця з іще однією подоланою вершиною староста Красилівки Катерина Осипенко й солістка Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, лауреатка міжнародних конкурсів Тетяна Олійник.
  В обговоренні видання взяли участь бізнесмен, меценат і громадський діяч Віктор Лазар, кандидатка історичних наук, доцент кафедри економіки та соціальних дисциплін Пенітенціарної академії України Алла Попружна, голова Чернігівського районного осередку НСКУ Андрій Курданов, поетеса і громадська діячка, авторка славнозвісної "Козачки" Надія Галковська.
  Підбив підсумки засідання клубу голова правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, президент клубу "Краєзнавець", професор Олександр Коваленко. Він зазначив, що дослідження історії села Красилівка Ніжинського району має продовжуватися. Адже ще є багато цінної інформації про археологічні пам'ятки цієї місцевості, історію села часів Гетьманщини тощо. Олександр Борисович побажав Володимирові Правилу не зупинятися на досягнутому, а готувати до видання нові краєзнавчі розвідки!
  Приємним сюрпризом для нас став новенький ноутбук, який пан Володимир подарував бібліотеці. Щиро дякуємо за меценатську підтримку і щедрість душі!
  У залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка, назвою якої стали пророчі слова славетного Григорія Сковороди – "Кожному мила своя сторона". Експозицію присутнім представила модераторка заходу – завідувачка відділу краєзнавства Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Ірина Каганова.
 



























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється