"Мистецтво однієї миті": світлини від полтавських фотохудожників

"Мистецтво однієї миті": світлини від полтавських фотохудожників

27.03.2024
263
  27 березня в читальній залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося камерне відкриття виставки світлин "Мистецтво однієї миті" Полтавської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.
  Фотовиставка була організована у межах тристоронньої співпраці бібліотеки Русових, Чернігівської та Полтавської обласних організацій НСФХУ.
  Про виставку і деяких авторів розповідав в. о. голови Чернігівської обласної організації НСФХУ Сергій Тарабара, а враженнями ділилися мистецтвознавець Віктор Величко, член ЧОО НСФХУ Віктор Кошмал, учасниця чернігівського фотоклубу "Прекрасне поруч" Олена Самородна.
  В експозиції представлені різні жанри сучасного фотомистецтва: художній портрет і пейзаж, репортажна та вулична зйомка, пікторіальна й сюжетна фотографія тощо.
  "Назва виставки ідеально точно відтворює саму суть мистецтва фотографії. Зафіксована майстром мить може стати для багатьох людей імпульсом до усвідомлення того чи іншого явища, поштовхом до роздумів, відкриттям незвичного ракурсу чого завгодно – від падіння променя світла до непізнаванності того, з чим стикаєшся щодня.
  Фотографія і є мистецтвом однієї миті, тому воно завжди актуальне. Але тільки справжній художник здатен показати в цій миті цілий світ. Сучасна фотографія, безсумнівно, – найбільш яскрава епоха цього мистецтва. З кожним роком вона набуває нових художніх образів, стилів та прийомів, формує нову мову і напрями – від концептуального до вуличного. Вона потребує осмислення предмета зображення, композиційної схеми, змістової функції тла, а ще дуже багатьох тонких моментів, які називаються авторським баченням. Останнє – найцікавіше. Мабуть, те, що бачить художник і бере у фокус об'єктива, і те, що сприймає глядач, не так часто повністю збігається, але, безумовно, грань дотику завжди є" (з інформації до виставки).
  В експозиції представлено 40 світлин від 19 полтавських фотохудожників – членів Полтавської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. Це Едуард Странадко, Наталія Скарлатті, Ірина Скарга, Артур Ароян, Микола Базалій, Сергій Назаркін, Ілля Назаркін, Олександр Шумейко, Олена Біляк, Юрій Ширай, Микола Кигим, Юрій Пошивайло, Роман Кучер, Євген Корнієнко, Юрій Зілінський, Вячеслав Віфліємцев, Стівен Дженсен, Арсеній Глінський, Олексій Самойленко.
  Виставка діятиме протягом місяця. Відео з відкриття можна буде знайти на ютуб-каналі бібліотеки.
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється