Розмовний клуб "Мова чудова": цікава подорож у світ української мови

Розмовний клуб "Мова чудова": цікава подорож у світ української мови

25.05.2024
131
  25 травня у Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулася чергова зустріч у межах розмовного клубу "Мова чудова", учасники якої мали змогу поглибити свої знання з української мови та попрактикуватися у правильній вимові й написанні слів.
  На початку заняття ми вчилися правильно наголошувати слова. Це важливий аспект мовлення, який часто викликає труднощі навіть у носіїв мови. Після цього повторили правопис складних слів. Виконуючи завдання "Оберіть правильний варіант", училися позбуватися російської кальки та правильно вживати слова. Усі працювали активно, виявляючи неабияку уважність і знання правил української мови.
  Як правильно назвати горіх – "грецький" чи "волоський"? На це запитання ми шукали відповідь. І знайшли.
  Наступним етапом заняття став переклад з російської мови українською. Ця вправа не тільки допомогла вдосконалити навички перекладу, а й збагатила словниковий запас учасників клубу. Вивчення нових фразеологізмів додало заняттю особливого колориту і сприяло кращому розумінню культурних особливостей нашої мови.
  Розмовний клуб "Мова чудова" продовжує дарувати своїм учасникам радість відкриттів у світі української мови, допомагаючи кожному вдосконалювати мовні навички та розширювати свої знання. Запрошуємо всіх охочих приєднуватися до наших наступних зустрічей і разом з нами занурюватись у багатогранність рідної мови!
 











 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється