Презентація книги порад "Особиста безпека в умовах війни" і монографії "Чернігівщина у війні" Івана Богатирьова

Презентація книги порад "Особиста безпека в умовах війни" і монографії "Чернігівщина у війні" Івана Богатирьова

13.06.2024
188
  13 червня у читальному залі бібліотеки у межах засідання клубу "Краєзнавець" відбулася презентація книг доктора юридичних наук, професора Івана Богатирьова "Особиста безпека в умовах війни. Поради кримінолога" і "Чернігівщина у війні: (нариси відтворення подій 24 лютого 2022 року)".
  Відкриваючи зібрання модераторка заходу завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова зазначила, що за три роки (2022–2024) Іван Богатирьов написав чотири книги на таку непросту – страшну і болючу тему, тему повномасштабного російського вторгнення. Ось така математика…
  З появою нових видань привітав присутніх і презентанта директор Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Юрій Соболь. Він зауважив, що на сьогодні побачило світ уже майже чотири десятки книг, у яких висвітлюється тема війни росії проти України у локальному, чернігівському контексті.
  Правник-кримінолог, доктор юридичних наук, професор, чернігівець Іван Богатирьов ознайомив зі змістом своїх нових розвідок. Він наголосив, що книга порад "Особиста безпека в умовах війни" повинна бути у кишені кожного українця, а в монографії "Чернігівщина у війні: (нариси відтворення подій 24 лютого 2022 року)" зібрано багато цікавих фактів про наступ рашистського війська на Чернігів, спогади чернігівських ветеранів МВС України, які пережили страшні часи облоги міста, а також окупацію значної території Чернігівської області.
  В обговоренні представлених книг узяли участь доктор історичних наук, професор, захисник Чернігова Сергій Леп'явко, заступник голови обласної ветеранської організації ГО "Асоціація ветеранів МВС України" Микола Прохоренко, науковий співробітник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, голова Чернігівського відділення ГО "Бойове братерство України", кандидат історичних наук Юрій Русанов та ін.
  У читальному залі бібліотеки були розгорнуті книжково-ілюстративні виставки "Доктор юридичних наук, професор… І автор бестселерів!" про наукову та педагогічну діяльність І. Г. Богатирьова і "Книжкова палітра нескореної Чернігівщини", відео-презентацію якої підготувала бібліотекар відділу краєзнавства Олена Дорохова.
























 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється