"Зцілення природою": тематичний перегляд літератури для учасників "Позитиву" | Рубрика "Ментальне здоров'я"

"Зцілення природою": тематичний перегляд літератури для учасників "Позитиву" | Рубрика "Ментальне здоров'я"

29.06.2024
62
  Ментальне здоров'я – це не лише відсутність розладів, а й наявність внутрішніх ресурсів для того, щоб активно жити, реалізувати свої здібності, працювати, піклуватися про інших, пам'ятаючи і про себе.
  У межах заходів для поліпшення ментального здоров'я 29 червня працівниці відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових провели тематичний перегляд літератури "Зцілення природою" для учасників центру творчого спілкування "Позитив".
  У природі рослинний і тваринний світи гармонійно доповнюють один одного. У її лабораторії проти кожної окремої хвороби чи навіть комплексу недуг є потрібні ліки. Використання людиною лікарських рослин має багатовікову та складну історію. Деякі з них із давніх-давен завдяки своїм цілющим властивостям здобули повагу багатьох народів, пройшли довгий шлях широкого лікувального використання, не втратили й нині свого значення у народній медицині та здобули визнання офіційної. Інші загубилися і виявилися забутими, часто несправедливо. На жаль, деякі рослини, що зростають в Україні та широко й ефективно використовуються медициною інших країн, залишаються поза увагою нашої офіційної медицини, хоча нерідко досить широко застосовуються у побуті.
  Природа оберігає, допомагає, лікує. Треба тільки знати, як скористатися її дарами, а в цьому допоможе література з фондів нашої бібліотеки!
 





 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється