Розмовний клуб "Мова чудова"

Розмовний клуб "Мова чудова"

13.07.2024
54
  У Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах розмовного клубу "Мова чудова" відбулося чергове захопливе заняття, присвячене вдосконаленню навичок володіння українською мовою. Учасниці клубу мали можливість поринути у світ сучасного правопису та граматики, а також обговорити важливі питання мовного спілкування.
  На занятті були виконані різноманітні завдання, зокрема "Написання слів із "пів"", за допомогою якого учасниці тренувалися у правильному написанні слів, звертаючи увагу на зміни в українському правописі.
  Уже не вперше вчилися правильно наголошувати слова. Також обговорили, як знайти переклади й відповідники для запозичених слів, акцентуючи увагу на збереженні чистоти української мови.
  Один із важливих аспектів покращення нашої мови – боротьба з русизмами. Виконуючи цікаве завдання, учасниці клубу вчилися уникати впливу чужих мов.
  Під час заняття також розглянули правила написання "Ви" та "Ваш" (велика й мала букви в різних випадках), обговорили використання фемінітивів, що стає все актуальнішим у сучасному мовленні. Окрім того учасниці клубу здобули знання про заміну звуків у словах іншомовного походження відповідно до українського правопису 2019 року.
  На завершення зустрічі було проведено веселу вікторину "Чи добре ви знаєте українську мову?", яка стала чудовим способом підсумувати все вивчене й перевірити свої знання у формі дружнього змагання.
  Запрошуємо всіх охочих долучитися до наступних занять клубу "Мова чудова"! Разом ми зробимо українську мову ще зрозумілішою та цікавішою!
 





 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється