БАСЕНКО Руслан Олександрович

БАСЕНКО Руслан Олександрович

94(4)
Г 59
Год, Борис Васильович.
  Ренесанс європейської молоді в ранній Новий час: педагогічні виклики гуманістів та єзуїтів [Текст] : монографія / Борис Год, Руслан Басенко ; Полтав. нац. ун-т ім. В. Г. Короленка. – Полтава : [б. в.], 2019. – 314 с. – (Studies of Humanism Jesuits).

  У монографії представлено історико-педагогічне та освітософське осмислення інтеграції ренесансно-гуманістичних ідей освіти і виховання у теорію та практику європейської молодіжної політики католицького ордену єзуїтів у ранній Новий час. Окреслено передумови, висвітлено зміст, з’ясовано етапи, особливості, тенденції, закономірності та суперечності заснування вчителями-єзуїтами молодіжної політики у другій половині XVI–XVII століттях. Автори, долаючи антиєзуїтські суспільні міфи та стереотипи, ведуть мову про ренесанс європейської молоді як соціальний та культурний ефект успішної взаємодії ідейних опонентів – гуманістів та єзуїтів, перші з яких – закликали суспільство звернути увагу на молоде покоління, другі – на практиці стали агентами інтегрованого та системного піклування про європейську молодь.
  Монографія продовжує видавничу серію "Studies of Humanism Jesuits", засновану авторами 20І6 року. Книга розрахована на теоретиків і практиків педагогічної праці, істориків, філософів, релігієзнавців, культурологів, здобувачів гуманітарних спеціальностей, учителів, учасників громадянського суспільства, усіх, кого цікавить соціокультурний і духовно-педагогічний контекст становлення і розвитку європейської молоді.

Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється