МАХОТКО Олена Петрівна

МАХОТКО Олена Петрівна

821(477.51)
М 32
Мастєрова, Валентина Миколаївна.
    Тобі скажу [Текст] : роман
/ Валентина Мастєрова. – Київ : Парламентське видавництво, 2020. – 278, [1] c.

  Олег Святославич, сии Київського князя Святослава, онук великого Ярослава Мудрого, князь Чернігівський і Тмутараканський, полоняник хозар і Візантії, вигнанець з отчої землі... Хто він, названий автором "Слова о полку Ігоревім" Гориславичем?
  У романі "Тобі скажу" показано велич і трагедію руських князів XI століття, їхніх дітей, які змалку вчилися тримати в руках зброю, щоб не тільки боронити свою землю від ворога, а й відстоювати право на неї. І не лише серед недругів, а й родичів, і навіть братів.
  Адресований усім, хто цікавиться героїчними сторінками історії України, що є прикладом і настановою для молодого підростаючого покоління, як берегти і захищати рідну землю і свій народ.

94(477.51)
Ч-49
    Чернігівські старожитності [Текст] : зб. наук. праць. Вип. 6 (9) / Нац. архіт.-іст. заповідник "Чернігів стародавній", Центр пам'яткознавства НАН України і Укр. т-ва охорони пам'яток історії та культури ; [редкол.: Ю. О. Соболь (голова) та ін.]. – Чернігів : Десна Поліграф, 2020. – 270 с.

  Збірник наукових праць сформовано за результатами Міжнародної наукової конференції "Дослідження пам'яток культурної спадщини Придніпров'я", присвяченої 950-річчю заснування Антонієвих печер у Чернігові, що відбулася 10-11 жовтня 2019 р. у Національному архітектурно-історичному заповіднику "Чернігів стародавній". Збірник уміщує тематичні статті, присвячені дослідженню археологічних пам'яток і підземних церков, зокрема Антонієвих печер, а також актуальним проблемам охорони об'єктів культурної спадщини та музейної справи.
  Видання розраховане на фахівців у галузі охорони культурної спадщини, науковців, музеєзнавців і всіх поціновувачів історико-культурних надбань.

 

81.411.4
Р 49
Різників, Олекса Сергійович.
    Українська мова – спадщина тисячоліть. Чим українська мова багатша за інші? [Текст]
/ Олекса Різників. – Вид. 4-те, онов. й допов. – Київ : Український пріоритет : Літературна Україна, 2017. – 199 с.

  Для кожної людини найкращою мовою є його власна мова, та, з якою вона стала Людиною. Адже першою й головною функцією мови є Людинотворча функція і лише другою – комунікативна. Для кожного народу його мова є родовою ознакою, адже роль мови в націєтворенні – неперевершена. Мова є дзеркалом буття кожного народу, його душею і голосом у вселюдському хорі народів. Тож чим наш голос вирізняється з-поміж інших? Які інтонації його тембру є неповторними? Який вік нашої мови? І в чому її неоціненне багатство?
  На ці та інші питання відповість книга знаного письменника-шістдесятника Олекси Різникова "Українська мова – спадщина тисячоліть".

821(410)
П 70
Пратчетт, Терри.
    Благие знамения [Текст] : [роман]
/ Терри Пратчетт, Нил Гейман ; [пер. с англ. М. Юркан]. – Київ : Форс Україна, 2019. – 509, [1] c.

  Кажуть, світ закінчиться в суботу. А саме в наступну суботу. Незадовго до вечері. На жаль, через помилку Мері Таратори, сестри Незмовкного ордену, Антихриста не пристроїли в потрібне місце. Чотири вершники Апокаліпсису осідлали мотоцикли. А представники Верхнього і Нижнього Світів визнали, що їм дуже симпатичний людський рід.

821(73)
В 48
Виндж, Вернор.
    Глубина в небе [Текст] : [роман]
/ Вернор Виндж ; [пер. с англ. К. Фалькова]. – Санкт-Петербург : Азбука, 2017. – 701, [2] c.

  Дивна пульсуюча зірка давно привертала увагу спільнот Людського Космосу, і ось нарешті дві з них – міжзоряна цівілізація космічних торговців Чжен Хе і тоталітарна цивілізація Аврала – досягли системи В(и)ключеної, яка загоряється на тридцять п'ять років, а потім гасне, занурюючи свою єдину планету в крижаний сон на чверть тисячоліття. Проте планета населена і стоїть на порозі технологічного прориву. І людям життєво необхідний контакт з негуманоїдною расою арахнід – заради власного виживання і здобуття свободи...
  "Глибина в небі" – воістину всесвітня драма мужності, самопізнання і спокутної сили любові – була по достоїнству оцінена і критиками, і читачами як блискуче продовження "Полум'я над безоднею". Роман був номінований на премію "Небьюла" в 1999 році, в тому ж році завоював премію "Прометей", а в 2000-му був удостоєний премії "Х'юго".

821(477)
В 55
Вишня, Остап
    Твори [Текст] : у 5 т. Т. 1. Усмішки, фейлетони, гуморески
/ Остап Вишня ; [упоряд. та підгот. текстів В. О. Губенко-Маслюченко ; вступ. сл. Ф. Маківчука, прим. І. М. Дузя]. – Київ : Дніпро, 1974. – 455, [1] c.

  Остап Вишня. Твори у п'яти томах.

821(477)
Т 45
Тітов, Геннадій.
    Три сторони медалі : [трилогія] [Текст]. [Кн. 3]. Гурт, або niajestas nemalplibonajol viaj
/ Г. Тітов. – Київ : Темпора, 2019. – 471 с.

  Сава впевнено опановує свою нову сутність, проте життя його аж ніяк не стає простішим. Адже тепер йому доведеться продовжувати пошуки самотужки. Що ближче до фіналу, то складнішими стають випробування, а світи переплітаються дедалі тісніше. Де сховано реліквію й чи вдасться Саві її відшукати, куди приведуть шляхи тамплієрів та хто він – загадковий автор рукопису? Відповіді на всі ці запитання – у третій частині гостросюжетного роману Геннадія Тітова. Розв'язка зовсім близько!

821(477)
Т 45
Тітов, Геннадій.
    Три сторони медалі : [трилогія] [Текст]. Кн. 1. Аверс
/ Геннадій Тітов. – Київ : Темпора, 2018. – 415 с.

  Молодий київський скульптор Сашко Савченко на прізвисько Сава втрапив у цю історію досить несподівано. Він зайшов до родичів, поговорив із двоюрідним дідом-емігрантом, отримав у спадок загадкову скриньку, надприродні властивості й кількох досить небезпечних ворогів. Герой, який читає про скульптора Саву, втрапляє в історію так само раптово: пив у барі, переплутав флешки – і ось маєш, є чим зайнятися! Ну а тамплієри, які наскрізь проходять через ці дві гілки сюжету, – самі собі історія, причому пов'язана і з Савою, і з його читачем. Перша частина нового гостросюжетного роману Геннадія Тітова переважно ставить запитання. Відповіді будуть потім, у другій і третій. Дочекайтеся!

821(477)
Т 45
Тітов, Геннадій.
    Три сторони медалі : [трилогія] [Текст]. [Кн. 2]. Реверс
/ Геннадій Тітов. – Київ : Темпора, 2018. – 422 с.

  Молодий київський скульптор Сашко Савченко на прізвисько Сава намагається ужитися зі своєю нещодавно виявленою сутністю, яка затягнула його у світ надприродного. І світ цей дружнім аж ніяк не назвеш. В такому не зайве мати товариша, який завжди допоможе роздобути пива, втекти від ворогів, та ще й розібратися в химерних законах химерного світу.
  Тим часом пошуки господаря флешки теж стають сповнені несподіваних небезпек і загадок, а нові знайомі дивним чином починають нагадувати героїв роману.
  Переплетення світла й темряви, східних походів середньовіччя і спальних районів сьогодення, реальності й потойбіччя – все це в продовженні госгросюжетного роману Геннадія Тітова. Розв'язка вже близько!

821(474.5)
Ц 14
Цайтлер, Валентина.
    Свидригайло – великий князь Волинської землі [Текст] : іст. роман
/ Валентина Цайтлер ; з лит. пер. Володислав Журба. – Київ : Балтія-Друк, 2016. – 287 с.

  "Свидригайло – великий князь Волинської землі" – історичний роман литовської письменниці та дипломата Валентини Цайтлер, який на її батьківщині швидко став бестселером. Хто ж був отой Свидригайло, маловідомий правитель, що так недовго володарював у Литовському князівстві у буремні часи XV століття? Чому його запекла боротьба за владу з використанням усіх, навіть найжорстокіших засобів не дала омріяного результату? Відповіді на запитання можна знайти на сторінках цієї книги.

Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється