САМОХІНА Наталія Євгенівна

САМОХІНА Наталія Євгенівна

94(477.51)
К 68
    Короп крізь віки [Текст] : Коропщина турист. запрошує : турист. карта Коропа / Інформ.-турист. центр "Космос". – Короп : [б. в.], [2020]. – 1 розг. арк. : іл. кольор. – (Туристична Коропщина – Сіверщини перлина).

  "Город Короп, сім церков, Плавучий міст і баба Калачиха". Це зовсім не легенда...
  Хочете дізнатись, який зв'язок містечка з рибою коропом, побувати у справжній церкві-фортеці чи просто відпочити? Тоді Вам у Короп!
  Цікаві екскурсії, старовинні фортеці та храми, унікальна природа, затишні номери гостинно чекають на Вас!

908(477.51)
З-39
    Зачарованими стежками Коропщини [Текст] : Коропщина турист. запрошує : турист. карта Короп. р-ну / Інформ.-турист. центр "Космос". – Короп : [б. в.], [2020]. – 1 розг. арк. : іл. кольор. – (Туристична Коропщина – Сіверщини перлина).

  Коропщинап туристична запрошує! Цікаві екскурсії захоплюючі маршрути, привітні люди, старовинні фортеці та храми, прадавні поселення у поєднанні з унікальною природою гостинно чекають на Вас! 

94(477.51)
К 68
    Короп історичний [Текст] / Короп. селищрада. – Короп : [б. в.], [2020]. – 1 розг. арк. : іл. – (в обкл.)

  Короп – селище міського типу, розташоване за 136 кілометрів від Чернігова. Населення – 5545 чоловік.
  Збереглася легенда, що пов'язує назву міста з рибою коропом. Давня легенда розповідає, що колись їхав полем запорізький козак і побачив невеликий татарський загін, який гнав у неволю селян-українців. Вступив витязь у бій з людоловами, всіх їх порубав та визволив полонених. Після праведного поєдинку вирішив козак змити кров із своєї шаблі у ручаї, що протікав неподалік. А коли вийняв її з води, то на вістрі побачив рибу короп. Вдячні полонені заснували поселення на місці свого визволення й назвали його Коропом.
  Перша згадка про Короп в історичних джерелах датується 1638 роком в універсалі Якова Остряниці, котрий звертався до міст з закликами повстати проти поляків. Згадує Короп як місто, що постраждало від утисків ляхів.

Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється