ТОВ "ВИДАВНИЧИЙ ДІМ "АНТИКВАР"

ТОВ "ВИДАВНИЧИЙ ДІМ "АНТИКВАР"

75
І-42
    Іконопис ХІІІ–початку ХХ століття та давньоруське декоративно-прикладне мистецтво [Текст] : [каталог] / [Нац. музей "Київ. картин. галерея" ; авт. текту, вступ. ст. : С. Левченко, Г. Алавердова]. – Київ : Антиквар, 2020. – 343 с.

  У науковому каталозі представлено всю колекцію іконопису та давньоруського декоративно-прикладного мистецтва, що зберігається в Національному музеї "Київська картинна галерея". У вступній частині йдеться про історію формування та вивчення колекції, а кожна з 93 каталожних статей містить опис твору, аналіз його іконографії, дані про походження, надходження до музею, реставрацію, показ на виставках, а також посилання на видання, в яких він згадується. Довідковий апарат включає перелік скорочень, бібліографію та алфавітний покажчик творів.
  Видання адресовано фахівцям-мистецтвознавцям і всім, хто цікавиться іконописом і давнім декоративно-прикладним мистецтвом.

75(470)
В 83
    Київські адреси Михайла Врубеля [Текст] / Нац. музей "Київ. картин. галерея" ; [авт.- упоряд.: Наталія Агеєва, Ольга Друг]. – Київ : Антиквар, 2020. – 116, [3] с.

  У цій книзі видатні пам'ятки київської архітектури, історичні місцевості та будинки представлено в контексті життя й творчості одного з найяскравіших майстрів Срібного віку Михайла Олександровича Врубеля (1856–1910). Розповідь про п'ятирічне перебування тоді ще нікому не відомого живописця в Києві доповнено інформацією про споруди, до реставрації та художнього оформлення яких він був причетний, про людей, з якими дружив, про роботи, створені в "київський період" (1884–1889). Потім Врубель згадував про ці роки як про найщасливішу пору свого життя.
  Видання адресовано широкому колу читачів.

  

  У книзі, виданій до 100-річчя Київської картинної галереї, розповідається про один з найстаріших художніх музеїв України, колекція якого нараховує понад 13 тисяч творів образотворчого та прикладного мистецтва. Вступна стаття містить інформацію про основні етапи розвитку музею, а кожний з семи розділів знайомить із художніми тенденціями певного часу, видатними майстрами та окремими роботами, що прикрашають постійну експозицію або демонструються на тематичних виставках.
  Видання адресовано широкому колу шанувальників мистецтва.

Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється