Благодійний фонд "БІБЛІОТЕЧНА КРАЇНА"

Благодійний фонд "БІБЛІОТЕЧНА КРАЇНА"

821(477)
Б 90
Буділова, Галина.
  Робі та Злюка в короні [Текст]
/ Галина Буділова ; [худож.-іл. М. Гур'янова]. – Дрогобич : Коло, 2021. – 30 с. : іл.

 "Робі та Злюка в короні: у пошуках Пана Позитива" – це продовження першої у світі терапевтичної книжки-розмальовки про коронавірус для дітей, що була перекладена багатьма мовами світу, а також видана шрифтом Брайля. Друга книжка серії покликана надати батькам і дітям інструменти для екологічного співіснування в умовах карантину, знизити емоційну напругу та пояснити, що таке "постковідний синдром".

811.161.2
Д 79
Дубчак, Ольга Петрівна.
  Чути українською [Текст] : у світі звукі [ý] і букв. [Кн. 1]
/ Ольга Дубчак. – Київ : Віхола, 2021. – 192 с. : іл. – (Наукпоп).

  Чи знаєте ви, що голосних в українській мові приблизно у п'ять разів менше, ніж приголосних? Чи чули ви про нескладотворчі звуки? А про літеру Шредінґера? Чи відомо вам, що шиплячі постійно мімікрують під інші приголосні української мови?
  Якщо чесно: ви все це знаєте. І навіть якщо вам здається, що ви гадки не маєте, за яким принципом слід вимовляти ті чи інші звуки, ваші мовна свідомість і мовленнєвий апарат роблять це бездоганно.
  Книжка "Чути українською" не змушуватиме вас учити правила чи зубрити мовні закони. Це вже робила колись ваша вчителька української мови та літератури. Завдання книжки – пояснити, за якими правилами й закономірностями працює звукова система, а ще – чому наша абетка майже досконала. І, звісно, переконати вас, що українська мова – це надзвичайно цікаво, легко і місцями навіть корисно.

005.2
П 24
Пекар, Валерій Олександрович.
  Бесіди майстра Хай Тао про стратегію [Текст]
/ Валерій Пекар. – Харків : Фоліо, 2020. – 223 с. : іл. – (Схід).

  Стратегічне мислення, хоч і з'явилося дві з половиною тисячі років тому, є вираженням духу сучасності й поки що надбанням небагатьох. Як навчати стратегічного мислення? Підручники не допоможуть, лише особиста участь у стратегічних іграх, а ще оповідки, притчі — найдавніший жанр людської творчості, який знову набув актуальності у XXI сторіччі. Саме в такому жанрі книжка викладає здобутки світової стратегічної думки останніх двохсот років. Як і будь-які східні притчі, тут вони часто мають другий, прихований від квапливого погляду рівень. Основні принципи стратегії єдині для війни, бізнесу, дипломатії та політики, адже в усіх випадках ми маємо справу з противником, найчастіше стійким, розумним та розважливим, і так само єдині принципи управління людьми — носіями вільної волі та власного погляду на світ.
  Видання розраховане на широке коло читачів, особливо корисним буде менеджерам-практикам і підприємцям. Автор — викладач Києво-Могилянської та Львівської бізнес-шкіл та Української академії лідерства.

316.4
П 52
Поломошнов, Борис Евгеньевич.
  Лидерство: проклятие или панацея? [Текст]
/ Борис Поломошнов. – Киев : Кафедра, 2013. – 347 с. : ил.

  З усіх книг із соціальної філософії, написаних після смерті Артура Шопенгауера та Фрідріха Ніцше, саме ця, напевно, найепатажніша, але стиль викладу змісту – не самоціль,а лише засіб.
  Книга гранично далека від будь-якої ідеології, оскільки кожна ідеологія – служниця тієї чи іншої політики, тих чи інших політиків. Філософія ж, яка прислужує політиці й політикам, – то спотворення самої її суті.
  Разом з тим, цю книгу в жодному разі не можна назвати безідейною. Навпаки, вона сповнена ідей...
  Адресується кожному, кого категорично не влаштовує перспектива бути до кінця своїх днів лише рискою між двома датами.

  Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка подаровано три примірники видання.

005
Г 97
Гуцал, Ольга.
  Якщо стрибнули, то гребіть [Текст] : як народити і зростити бізнес, який сподобається вашим онукам
/ Ольга Гуцал. – Київ : Корпоративні медіа. Вейсберг і партнери, 2020. – 156 с. : іл.     

  Ольга Гуцал – відома підприємниця, номінантка багатьох ділових рейтингів. Вона – спікерка бізнес-шкіл і ділових конференцій, гостя популярних YouTube-каналів, блогерка, яку із задоволенням передруковують класичні медіа.
  У своїй першій книзі "Якщо стрибнули, то гребіть" пані Ольга ділиться спостереженнями за різними етапами життя бізнесу, компанії, команди співробітників. Авторка порівнює процес зростання підприємницького проєкту з етапами життя людини. Живий бізнес-проєкт так само проходить зачаття, пологи, немовлячий вік, дитинство, приймаючи рішення, роблячи важливі кроки та здійснюючи прикрі помилки на кожному з етапів.
  Порівняння бізнесу з людиною, що зростає, дозволить зацікавленому читачеві подивитися на ситуацію у своєму проєкті іншими очима, зрозуміти, на якому ви зараз етапі, чого потрібно досягти в цей момент і яких проблем чи криз зростання уникати.

159.94
Л 55
Лівін, Марк.
  Простими словами [Текст] : як розібратися у своїх емоціях
/ Марк Лівін, Ілля Полудьонний. – 2-ге вид. – Київ : Наш формат, 2021. – 262, [1] с. : іл.

  Ну як можна заздрити найкращому другові? Якщо я злюся, то я погана людина? Не знайомитимуся першим: усе одно відмовлять.
  Схоже на голоси у вашій голові? Це емоції й почуття намагаються вплинути на наш вибір і настрій. Але є й хороша новина: можна подружитися з ними, навчитися проживати їх. Тоді менше шансів нарубати дров.
  Як це зробити? Вам допоможуть Марк Лівін та Ілля Полудьонний. Вони не лише простими словами пояснюють ідеї Фройда, Юнга, Перлза тощо, а й розказують власні історії, дискутують про життя сучасних українців. У метро наступили на ногу, в соцмережах розкритикували, друзі змагаються в екзотичності відпусток, а ви копаєте картоплю на дачі — це звичні реалії. Але цілком можливо, що після прочитання книжки ви сприйматимете їх інакше. Як і роздратування чи заздрість.

005
Б 43
Белскі, Скотт.
  Плутанина посередині. Як пройти найважчий і найважливіший етап розвитку вашого бізнесу [Текст]
/ Скотт Белскі ; з англ. пер.: Олексій Пелипенко і Дарія Цепкова. – Київ : ArtHuss, 2020. – 431 с.

  Це книжка про те, що переважно залишається за лаштунками навіть найяскравіших бізнес-історій: довгий і плутаний шлях від амбітного старту до блискучого фінішу.
  Скотт Белскі понад десять років пропрацював у сфері технологій, дизайну та стартапів – як підприємець, венчурний інвестор та виконавчий директор, а тепер щедро ділиться унікальним досвідом, говорячи про дуже різні аспекти підприємництва на серединному етапі: стійкість і цілеспрямованість, відкритість та інтуїцію, ретельність і креативність, бюрократію та корпоративну культуру, ухвалення рішень – та їх переосмислення, роботу з командою - і орієнтацію на клієнта. Його праця стане неоціненним порадником та натхненником як для підприємців, котрі вже зреалізували себе, так і для тих, хто лише планує власну справу.

005.32
Б 81
Бондаренко, Евгений.
  Успешный руководитель [Текст] : 50 проверенных инструментов на каждый день
/ Евгений Бондаренко. – Киев : Баланс Бизнес Букс, 2021. – 240 с. : ил. – (Academy DTEK).

  "Успішний керівник. 50 перевірених методик на кожен день" – не про фундаментальну науку менеджменту і не про те, що ви повинні або не повинні робити як керівник. Це практична книга про ті методи й підходи керівника, які 100% працюють на практиці. У ній ви знайдете методи для щоденного використання. Це настільна книга для менеджерів усіх рівнів.
  І керівник невеликого відділу, і головний виконавчий директор потужного бізнесу знайдуть на сторінках методи для більш усвідомленого управління. Застосовуй на практиці реальні інструменти керівника. Саме ця ідея – ключова у книзі.

Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється