ВОЛОШИНСЬКИЙ Богдан Іванович

ВОЛОШИНСЬКИЙ Богдан Іванович

792(477)
В 68
Волошинський, Богдан.
  Родина Біберовичів [Текст]
/ Богдан Волошинський. - Івано-Франківськ : Лілея-НВ, 2021. - 191 с. : фот.
  Краєзнавча праця Б. Волошинського розповідає про неординарні долі представників двох поколінь знаної галицької родини Біберовичів. Імен артистичного подружжя Івана й Іванни Біберовичів, а також їхніх синів Ярослава та Володислава не оминули українські довідково-біографічні й енциклопедичні видання, однак досі бракувало цілісного дослідження складного візерунка їхніх життєвих шляхів. У цій книжці їхні яскраві долі розкрито в нарисах, кожен із яких можна читати як окрему оповідь – сторінку нашої історії.
  Видання є науково-популярним і адресується широкому колу читачів, зокрема історикам, краєзнавцям, дослідникам процесів культурного й політичного відродження нації, шанувальникам історії українського театрального мистецтва, як і всім, хто цікавиться минулим свого народу.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано два примірники книги.
94(477)
В 68
Волошинський, Богдан.
  У борні за чужі ідеали [Текст] : док. оповідь про Якова Білоскурського, коломийського гімназиста, професійного революціонера і генерала юстиції
/ Богдан Волошинський. - Коломия : Вік, 2021. - 59, [4] с. : іл., фот. - (Коломийська бібліотека ; вип. 37).
  Нове історико-краєзнавче видання "Коломийської бібліотеки" висвітлює складну й контроверсійну постать Якова Білоскурського (Георгія Кушнірюка), уродженця Коломиї, учня Кирила Трильовського та Михайла Павлика, професійного революціонера, який, емігрувавши у царську Росію з метою участі у підготовці соціальної революції, врешті опинився у лавах більшовиків. Імені Я. Білоскурського не оминули сучасні українські довідково-біографічні й енциклопедичні видання, однак досі бракувало цілісного дослідження складного візерунка його неординарних життєвих шляхів.
  Видання є науково-популярним і адресується широкому колу читачів, зокрема історикам, краєзнавцям, дослідникам процесів політичного відродження української нації, як також усім, хто цікавиться історичним минулим нашого народу та своєї малої батьківщини.

  Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка подаровано 14 примірників книги.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється